Детето, което си продава органите, не било използвано

  • 27 ноември 2013 07:42

  • 1257
  • 0
Детето, което си продава органите, не било използвано
©

Ние използване деца, за да им се обърне внимание. Страшното е, че едно дете живее с мисълта, че няма да доживее 25 години. Никой в тази държава не полага грижа за тези деца. Това заяви Виолета Атанасова, председател на асоциацията за невромускулните заболявания по БТВ по повод информацията от вчера, че 14-годишния Алекс си продава органите на платформата за пазаруване Ebay

Оказа се, че това е част от пиар кампания, която цели да популяризира проблема на хората, страдащи от мускулна дистрофия.

Няма решение този проблем, всички стъпки сме ги извървели, каза още тя.

Милена Николова от Национална мрежа за закрила на децата обясни, че те не са автор на този кампания. Александър не е използван, той е на 14 години и е знаел какво прави, също така знаят и родителите му, правен проблем няма, каза още тя.

Владислава Цолова от Стъпка за невидимите деца, заяви, че децата с невромускулни заболявания имат държавна субсидия, а също така имат и клинични пътеки. Кампанията е много грозна, каза още тя. Атанасова й отговори, че получава субсидия в размер на 50 000 лева, с които поддържа един автобус, с който возят децата, също така имат офис, но не получават заплати. "Ако се налага ще доказваме как се харчат тези пари", допълни тя.

Последвайте канала на

1257 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини