Стойнев: Трябва ни по-висок растеж от предвидения

  • 26 ноември 2013 11:48

  • 1022
  • 0
Стойнев: Трябва ни по-висок растеж от предвидения
©

България тръгна по стъпките на икономическия растеж. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, на награждаването присъждането на Наградата на Баварското представителство и ще връчи приз в категорията „Баварско предприятие с дейност в България".

„Тези ни прогнози бяха потвърдени както от Световната банка, така и от други институции, но, за да има догонване на икономическото развитие, този растеж трябва да е по-висок от това, което предвиждаме. За да се случи това наше желание за по-високи икономически растеж от над 2 % ние имаме нужда от подобряване на бизнесклимата в България. Българското правителствoто прие много промени в лицензите. В парламента в момента е и закона за обществените поръчки, което ще доведе до по-висок достъп до поръчките”, каза Стойнев.

Той заяви, че за да се случи обаче партньорство е нужен по-добър диалог, чрез който да се провеждат реформите в икономиката, така както се води диалог с Германо-българската търговско-икономическа камара. Те ще се реализират само, ако бъдат приети от бизнеса в България. Бизнесът е този, който осигурява работни места и плаща заплатите на работниците, посочи Стойнев.

Той връчи Наградата на Баварското представителство в България, която се присъди на „Алианц България Холдинг АД”.

Последвайте канала на

1022 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини