СДС: Промените в Изборния кодекс витаят в мъгла (видео)

  • 25 ноември 2013 12:36

  • 2727
  • 3
СДС: Промените в Изборния кодекс витаят в мъгла (видео)
©

Забравят се основни обещания на управляващото мнозинство отпреди ваканцията на парламента - промените в новия Изборен кодекс. Това заяви на пресконференция лидерът на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

"Забавянето на новия Изборен кодекс е умишлено. Беше обещано, че до септември промените ще бъдат факт, но това не се случи. Така не е ясно по какви правила ще се проведат наближаващите евроизбори. Европейските директиви са такива, че трябва 6 месеца преди евроизборите да има промени в Изборния кодекс, т.е. те вече са забавени. Ние от СДС апелираме възможно най-бързо да бъдат изкарани на светло, тъй като в момента те витаят в мъгла", посочи той.

"Сините" поискаха въвеждането на задължително гласуване. "Така ще се избегне абсурда управляващото мнозинство да е избрано с по-малко от 23% от вота на избирателите, по наши изчисления. Задължителното гласуване е единственият начин за промяна на статуквото, а също така ще се елиминира етническия, националистическия и корпоративен вот. По този начин ще бъде избегнат и платеният вот", заяви Лукарски. По думите му коалиция с ГЕРБ не стои на дневен ред.

Главният секретар на СДС Филип Кирев коментира предложенията за размразяването на проекта АЕЦ "Белене" и темата с  изграждането на нови ядрени мощности в АЕЦ "Козлодуй" с думите, че е назрял моментът за актуализиране на Националната енергийна стратегия на България. "Всички сме наясно, че проблемът не е в новите мощности, а в енергийната ефективност на жилищата ни", посочи той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2727 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AJ4A

2013.12.03 | 21:21

3
Лъгаха ни, че са антикомунисти и демократи, а ние им вярвахме!!!! Сега, когато вече всички знаем колко струват, свалиха маската и започнаха да лансират идеи, които бяха характерни за комунистическата власт преди 10.11.1989!!!! Само остава да напишат в чл. 1 на новата Конституция и за кои трябва задължително да гласуваме и всичко ще си дойде на мястото!!!! Жалки БОЛШЕВИШКИ ОТРЕПКИ!!!!
BB

2013.11.25 | 22:05

2
КОЙ ГИ БРОИ ВЕЧЕ СДС ?

2013.11.25 | 22:04

1
ТИЯ ЗА 25 ГОДИНИ САМО ДОБРИ ИДЕИ ,НО И ТАЗИ МОЖЕ ДА ОСТАВЯТ НА КОМУНИСТИТЕ !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини