КНСБ провеждат митинг пред парламента (обновена+видео)

  • 20 ноември 2013 11:23

  • 4465
  • 9
КНСБ провеждат митинг пред парламента (обновена+видео)
©

Шествието на КНСБ започна. Към момента е спряно движението по бул.”Христо Ботев” между площад Македония и бул. ”Ал. Стамболийски, както и движението по бул. ”Цар Освободител между бул. ”Васил Левски” и ул. ”Г. С. Раковски”. Маршрутът на синдикалистите включва Министерство на здравеопазването, Министерски съвет и за финал Народното събрание.

По данни на синдикатите, присъстващите са повече от 7000 души. Шествието се предвожда от президента на КНСБ Пламен Димитров, който е поставил на главата си препаска с българския флаг. Пламен Димитров обясни, че въпреки че правителството е започнало да изпълнявала част от исканията на синдикатите, те имат и други конкретни искания, касаещи доходите на работещите, замразяване на пенсионната възраст. По думите му, исканията им в сферата на енергетиката и здравната система са важни, защото могат да съборят икономиката на България в първите месеци на следващата година.

Относно обвинения, че протестът е политически, защото синдикатите са се срещали с политически лидери, Димитров посочи, че синдикатите се срещат постоянно с политически лидери и в това няма нищо странно. Той добави, че вече са чути исканията на студентите, пенсионерите, майките, но трябва да се чуят и исканията на работещите. Колкото повече политическите лидери чуват, толкова по-добре, допълни Пламен Димитров. Участниците в шествието носят плакати с надписи: „Ние ви изкарваме заплатите, ще ни слушате”, „Всяка подигравка се плаща с оставка”, „Фабриката за обещания, вече затвори”, „Миньорският юмрук удря като чук”.

Протестиращи от митинга на КНСБ заявиха пред камерите на Нова телевизия, че са дошли, за да искат оставка на правителството и да подкрепят протестите на студентите.

Към 12.10 часа протестното шествие на КНСБ достигна площада пред Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg. Организаторите на шествието призоваха да се освободи място за идващите хиляди протестиращи, защото на площада е разположена сцена, от която те да изкажат исканията си.

Голяма част от студентите се отправиха към Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а представители на синдиката са направили верига между протестиращите, организирани работници и гражданите. Работещи в сферата на земеделието и горите от Благоевград са включили моторни резачки и се обявяват за по-високи заплати, замразяване на пенсионната възраст и криминализиране посегателствата в земеделието и върху работещите в сектора. Засилено е полицейското присъствие в района.

Към 12.30 часа започна митинг на КНСБ. На трибуната се изказват участници в днешното шествие. Жена обяви от трибуната, "че нещата в България ще оправят, когато всички в Народното събрание се ометат". "Не на бюджет 2014 г. Няма да има средства за работни заплати, за условия на труд. Тук са "Напоителни системи", които в последните 4 години направиха три протеста. 15 години митарстваме от министерство и министерство и все още няма нито лев, за предпазване от вредното въздействие на водите. 20 години на непрекъсната аграрна реформа и ликвидация превърнаха селските райони в руини", беше заявено на митинга на КНСБ.

"Няма живот в селата, няма работа, над 400 000 работни места се ликвидираха", заявиха протестиращи. От миньорския бранш се оплакаха от ниската изкупна цена на въглищата, която поставя предприятията във финансов колапс. Това не дава възможност да се правят инвестиции, заявиха от миньорския бранш. Поискано беше да се приеме законова норма за криминализиране на укриването на осигуровки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4465 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
1

2013.11.21 | 08:22

9
А бе тъп@н@р като си толкова лидер, кажи така над 20 години нито едно правителство не се опита да натисне работодателите да плащат осигуровки върху реалната заплата,това са стотици милиони на година умножени по 24 години!
1

2013.11.21 | 08:22

8
А бе тъп@н@р като си толкова лидер, кажи, как така над 20 години нито едно правителство не се опита да натисне работодателите да плащат осигуровки върху реалната заплата,това са стотици милиони на година умножени по 24 години!
1

2013.11.20 | 20:49

7
ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!!

2013.11.20 | 20:49

6
Гледах протестите. Всъщност, така бяха обявени. А, всъщност, какво се вижда? Една сган, платена, смешна и немислеща. Това ли са протестиращите, искащите, умните, интелигентните, красивите… Май, само, леко платени и объркани. Правителството било смешно!? С всеки изминал ранобуден протест ме убеждават да забравя смешно ли е или не. Убеждавате ме, че вие сте смешните! Даже, не смешни- трагични, безсмислени и… Срам ме, като ви гледам.
1

2013.11.20 | 20:48

5
Чувалите от кнсб - комунистическия синдикат

2013.11.20 | 18:58

4
Протеста не е политически, Пламен изобщо не лапа пари от партиите.

2013.11.20 | 18:58

3
АТАКА не е управлявала страната ни и не е взимала нито едно политическо и икономическо решение!? АТАКА е про-Българска партия и за това е единствената алтернатива на всички еничари!!!

2013.11.20 | 18:58

2
атака победа само атака

2013.11.20 | 18:57

1
Тия КНСБ да се скрият,къде бяха толкова години когато България се съсипа и монополите ни пият кръвта?Къде бяха да защитят бедния народ който бачка за 300лв?Само АТАКА е истината за да оцелеем,иначе се самоунищожаваме

Добави коментар

Водещи новини