Димитър Греков: Надявам се, че няма да загубим евросредства

  • 20 ноември 2013 07:50

  • 1388
  • 1
Димитър Греков: Надявам се, че няма да загубим евросредства
©

През изминалите 8 месеца са изплатени само 70-80 милиона евро по програмата за развитие на земеделските региони. Имаме много малко време, за да усвоим останалите  280 милиона евро. Ако не го направим до края на годината, тези пари ще трябва да се върнат в Брюксел. Искрено се надявам, че няма да загубим евросредства.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по. Направили сме стройна организация, която има за цел да подпомогне хората да усвоят тези пари. Командировали сме много специалисти, които ще работят по различните региони. Типично българска черта е да се чака до последния момент за всичко, категоричен беше земеделският министър. Не трябва да търсим виновни, а да се опитаме да свършим работа. Проблемите идват от там, че предишното правителство падна в началото на годината. Служебното правителство не е успяло да се справи с тази тема и сега ние имаме 6 месеца, за да усвоим тези пари. Проблемите в бранша са много. През последните 24 години са занемарени много отрасли в земеделието, обясни Греков.

Проблемът с писмата е съществувал още от времето на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Има едно писмо, което е извършило много дълъг път между фонд "Земеделие" и министерството. Самият тогавашен шеф на фонда г-н Полежанов дойде и ми каза за това писмо от Брюксел. Проблемите в комуникацията между институциите са доста. Това е една от нашите идеи. Да подобрим комуникациите между фонд "Земеделие" и МЗХ, разкри Греков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1388 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.20 | 10:34

1
SHTE ZAGUBITE,SHTE ZAGUBITE,VIE STE CARE PO NEOSVOIAVANE NA EVROFONDOVE

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини