Търсят „калинки” и в спецслужбите

  • 20 ноември 2013 06:35

  • 1852
  • 4
Търсят „калинки” и в спецслужбите
©

Депутатите ще ровят за „калинки” и в службите за сигурност. Това стана ясно вчера по време на заседанието на временната парламентарна комисия, която трябва да отсее случаите на груби политически назначения в администрацията при управлението на ГЕРБ, информира в. Монитор.

За целта вече са изпратени писма до Национална служба „Охрана” (НСО) и Национална разузнавателна служба (НРС) с искане на информация за броя на уволнените и назначените през този период. „Както при всички ведомства, и тук ще проверяваме всички нива – както началниците на отдели, така и редовите служители”, обясни шефът на парламентарната комисия Таско Ерменков от БСП. Самите гардове на властта и разузнавачите на терен също ще бъдат проверени, за да се установи дали и сред тях има спуснати „калинки”.

От НСО вече доказаха, че са склонни да предоставят подробна информация на НС, като на депутатите от комисията за полетите с Авиоотряд 28 били пратени дори кръвните групи и видът оръжие на охранителите. „Ревизията няма да прескочи и ДАНС”, уточни Ерменков. Агенцията обаче е под шапката на кабинета, затова цялата информация щяла да се събира оттам. Писма с искане за справка на назначените и уволнените по времето на кабинета „Борисов” са изпратени също до МС, всички министерства и областни управители. Ведомствата имат срок до 29 ноември да предоставят информацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1852 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.11.20 | 19:53

3
Открай време тези служби са запазена територия на верни комунистически "другари" и техните отрочета , генетически обременени от комунистическия бацил !!

2013.11.20 | 19:53

4
Вече остаряха и скоро ще си отидат, това е последното лапане.
ЧИСТКА

2013.11.20 | 10:12

2
Червените калинки пак ще си останат, всички останали цветове ще бъдат изметени.

2013.11.20 | 09:24

1
Таско му е време да си търси памперси

Добави коментар

Водещи новини