Ще търсят "калинки" и на ниски позиции

  • 14 ноември 2013 20:16

  • 1529
  • 4
Ще търсят "калинки" и на ниски позиции
©

Временната анкетна комисия за така наречените "калинки" ще разследва всички назначения на държавни служители по време на управлението на ГЕРБ. Депутатите решиха да пишат писма с искане за информация от всички държавни структури, съобщи Нова телевизия.

Председателят на комисията Таско Ерменков обясни, че ако бъдат констатирани нарушения, те ще бъдат предадени на компетентните органи. От опозицията нарекоха решението "лов на вещици". Представителите на ГЕРБ поискаха комисията да изиска документите, с които т.н. „калинки" са кандидатствали за дадена длъжност, за да се види отговарят ли на изискванията за заемането на дадена позиция. Но иначе от опозицията бяха категорични, че „не виждат смисъл от тази комисия". Председателят на Времената комисия отхвърли обвиненията. Комисията е с мандат два месеца, но Таско Ерменков обясни, че ако времето не стигне, ще поиска удължаване на времето за работата й.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1529 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.11.15 | 11:36

1
какви калинки...след като преди дни обявиха че децата и роднините на виши магистрати заемат длъжности с фиктивни конкурси...Ами да започнат от там .Какви ниски етажи- прах в очите
ON

2013.11.15 | 11:36

4
Нека да разгледат конкурсните процедури,които бяха проведени през миналата година в АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ...МИТНИЦИ...МИТНИЦИ !!!! ..... НЕКА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ СКРИТИЯ ЦЕНОРАЗПИС ! ....НЕКА БЪДАТ РАЗОБЛИЧЕНИ ВСИЧКИ,КОИТО СА НАЗНАНЧЕНИ ПРЕЗ ПРЪСТИ !..... От митниците идват парите...затова от миналото правителство си сложиха техни хора.. P.S....при първа възможност бих напуснал България......цялата ни държава се сгромолясва с всяка минута..
ПОТЪРПЕВШ

2013.11.15 | 11:36

3
В БЛАГОЕВГРАДСКОТО ОДП ЩЕ ПОЛУЧИТЕ МНОГО СИГНАЛИ И ИНТЕРЕСНИ НЕЩА КАК БИВАХА МАХАНИ ПОЛИЦОИ ОТ СЛУЖБИ ЗА ДА СЛОЖАТ ДОНОСНИЦИ НА ГЕРБ
бвг

2013.11.15 | 11:36

2
Калинките са по всички държавни структори и си живуркат не знаят защо получават заплатите си , от нищо не разбират, защо управляващите ги дължа още.

Добави коментар

Водещи новини