Над 10 хил. доброволци ще сбъднат мечтата на болно момче да стане Батман

  • 15 ноември 2013 11:51

  • 2203
  • 3
Над 10 хил. доброволци ще сбъднат мечтата на болно момче да стане Батман
©

Петгодишният Майлс, който живее в северна Калифорния в САЩ, е болен от левкимия. Духът на малгучана обаче не е сломен от това и продължава да гони мечтите си. А неговата най-голяма мечта е да бъде Батман, или както самият той казва, Баткид (от английското "kid" - дете).

Американската благотворителна фондация Make-a-Wish ще осъществи неговата мечта днес. За целта тя беше публикувала призив в своя сайт за набиране на доброволци, които да помогнат в реализирането на нейния план.

Реакцията на хората е повече от неочаквана, признават от фондацията. Общо над 10 хил. души са се записали за участие. Някои от тях дори ще летят до Сан Франциско специално за събитието, съобщава онлайн изданието Mashable.

Тези, които не могат да пътуват, вече помагат с реализацията на проекта по други начини. Група потребители са създали Facebook страница на Баткид, в която публикуват новини около проекта, а по-късно днес ще предават и случващото се на неговите мисии.

Основното предизвикателство пред Баткид ще е Пингвинът, който вече си има собствен Twitter акаунт, от който загатва за плановете си и ще предава случващото се. По-късно днес те ще се изправят един срещу друг пред очите на многобройната публика от доброволци, която ще окуражава Майлс по време на всичките му мисии.

Участие ще вземе и компанията Foursquare. През днешния ден нейните потребители ще могат да се регистрират с мобилните си устройства, че се намират в Gotham City, градът на Баткид.

Компанията DC Comics пък обяви, че обмисля създаването на специален комикс, който ще разкаже за приключенията на Баткид през деня. Композиторът на музиката от трилогията "Черният рицар" Ханс Цимер пък е предложил да напише тематична музика за Баткид.

Задачите му ще включват спасяване на момиче в опасност, залавянето на Питанката по време на банков обир, преследване на Пингвина на един от централните площади в града. Накрая, на стълбите пред общината, Майлс ще приеме благодарностите на кмета на града и на шефа на полицията под овациите на публиката.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2203 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.21 | 15:52

2
Дали това ще помогне на момчето да оздравее ...

2013.11.21 | 15:52

3
Не си ти човека който ще го реши, ако сърцето ти не ти позволява да помагаш, поне не пречи
maiakvi

2013.11.21 | 15:52

1
pedal dolen mrysen

Добави коментар

Водещи новини