МВФ се обяви против замразяването на възрастта за пенсия

  • 14 ноември 2013 20:05

  • 1344
  • 3
МВФ се обяви против замразяването на възрастта за пенсия
©

Замразяването на възрастта за пенсиониране и въвеждането на швейцарското правило за размера на пенсиите са рискови за България. Това са част от заключенията на приключилата вчера мисия на Международния валутен фонд у нас, пише Труд.

Според емисарите бъдещите бюджети са застрашени от вземането на тези решения днес, защото продължава тенденцията за застаряване на населението. Друг риск пред финансите на страната е тежкото състояние, в което се намират БДЖ и енергетиката, пише в доклада на МВФ. От валутния фонд съветват да се увеличи ефективността при харченето на средствата за социално подпомагане, които у нас се използват за компенсиране на последствията от икономическата криза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1344 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дъртанян

2013.11.15 | 12:50

3
Защо,МВФ не се опита да "назидава" Франция, където синдикатите изкараха хората на протест и увеличаването на възрастта и стажа за пенсиониране бе отхвърлен. А, у нас, благодарение на "наведените", ултрадесни макроикономисти,синдикалисти и министри всичко се струпва върху поколението, изнесло/изтърпяло/ т.н. преход. Вместо да натоварят с финансови тежести т.н.олигарси,сиреч новите работодатели/поне 70% от тях/.

2013.11.15 | 12:50

2
Ostavi che ne se pravqt dobri kontrati ,zaplatite smeshni i nakraq kogato groxnesh ,trebva da rabotish .Smeshnici , ne vsichki sedim po stolovete da se podpirame po tex .UBIICIIII .....

2013.11.15 | 12:49

1
Super ..... s bastunite na rabota a moje i da lazim po korem i da rabotim .

Добави коментар

Водещи новини