Обама призна за провал на здравната реформа

  • 08 ноември 2013 10:17

  • 1093
  • 0
Обама призна за провал на здравната реформа
© gettyimages

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият се извини на американците, които са се лишили от медицинските си застраховки, предаде Ен Би Си.

В интервю пред телевизията държавният глава на САЩ заяви: Аз моля да бъде извинен от американците, които се лишиха от своите медицински застраховки и се оказаха в затруднено положение, защото сте се уповаваха на моите думи. Доказвайки необходимостта за реформа на здравната система и даване на достъп до медицински услуги на по-бедните слоеве на населението, стопанинът на Белия дом твърдеше, че притежателите на медицински застраховки няма да загубят нищо. По-късно обаче компании отказаха на много американци да удължат сроковете на техните полици. Застрахователите се позоваваха на новия закон и тези документи според фирмите са били в разрез с нормативния акт. Само през последните няколко седмици стотици хиляди жители на САЩ се лишиха от застраховките си. По този повод Обама каза: Не сме си свършили добре работата, когато изработвахме проекта. Той посочи, че администрацията във Вашингтон ще проучи проблемите и ще потърси начин те да бъдат отстранени.

Новият закон, който ще влезе в сила на 1 януари 2014 г., е един от най-важните проекти на Обама. Опозиционната Републиканската партия критикува президента, като посочва, че здравната система е в хаос и постоянно настоява за преразглеждането на положенията на здравната реформа в Конгреса.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини