Ранобудните изпратиха писмо до Брюксел заради депутата от БСП Борис Цветков

  • 05 ноември 2013 21:04

  • 4482
  • 16
Ранобудните изпратиха писмо до Брюксел заради депутата от БСП Борис Цветков
©

Ранобудните студенти” изпратиха писмо до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и линера на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден, в което разказват как депутатът от БСП Борис Цветков е опитал да осуети окупацията им и е извършил „шокиращ акт на физическо насилие”.

Декларацията е адресирана и до председателите на партиите в Европарламента, включително до председателя на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. „В нарушение на въведения от нас пропускателен режим в двора на университета, това лице, заедно с хора, смятани за привърженици на ксенофобската и расистска партия Атака и екип на партийната телевизия Alfa, заплашиха с насилие и принудиха членовете на окупацията ни да напуснат двора, след което направиха опит да проникнат с взлом в сградата на Ректората на Софийския университет”, пишат студентите по повод предвожданата от Борис Цветков „инвазия”, съобщи БТВ.

"Смятаме, че е недопустимо и неморално да бъдат извършвани подобни посегателства и в името на европейските ценности и правата на човека. Очакваме реакция от всички парламентарни групи в Европейския парламент, от Европейската комисия, от Съвета на Европейския Съюз и от всички институции, ангажирани със защита на правата и интересите на гражданите на Европейския съюз”, се казва още в писмото.

„Вярваме, че никой гражданин на Европейския съюз няма право да постъпва по такъв начин, още повече лице на публична длъжност като Борис Цветков”, пише в заключение. „Особено настояваме Партията на европейските социалисти да се разграничи от подобни действия”, казват „Ранобудните студенти”, цитирани от Дарик.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4482 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
бат'Гойко

2013.12.09 | 08:20

16
Омръзнахте ми, брадати,платени гейчета и ако Вие ще да сте олицетворение на бъдещето, горко ни.

2013.12.09 | 08:19

15
Пусто дръво, неокастрено............................па удри, удри...

2013.12.09 | 08:19

14
Аз смятам, че тези окупации са форма на тероризъм. Къде е ДАНС, Къде е полицията? Защо се разрешава това да се случва - като не им харесва да бегат некъде другаде ... Смешници безподобни !!!

2013.11.13 | 20:22

7
Идиотчета , тиквета гербаджийски, платени соросоидчета !
Турлакова

2013.12.09 | 08:19

13
Вярно е,че само слаби студенти стачкуват,защото силните не се занимават с глупости!Простациииии
Niky

2013.12.09 | 08:19

12
Да точно студентите ви са виновни или искате да са послушни като вас и да се навеждат и съгласяват с всеки и всичко.Да нямат мнение и право да протедтират,ако исканията им се различават от допустимите касаещи образованието.Е къде живеят и учат тези хора?Не са ли в България и не трябва ли и те да имат отношение относно живота като цяло в тази държава.Е по-добре ще е те да напуснат родината си и тук да останат само СТЪРЧОЦИ И ПОСЛУШНИЦИ.Бъдещето ни иска по-добър живот да наследи и се бори за това,а ние само ги плюем и слет това се вайкаме защо видиш ли те бягат от България и страната ни застарява.Не е ли наше задължение да им осигурим това БЪДЕЩЕ.
Само питам

2013.11.27 | 03:46

8
Драги ранобудници, гласувахте ли на последните избори?
AJ4A

2013.12.09 | 08:19

11
Явно сте неуспял кандидат на последните избори и затова задавате подобни въпроси!!!!! Я по добре направо кажете на ранобудните студенти за кого да гласуват следващия път (как се казвате или от коя партийна листа ще се кандидатирате), че барем да вземете някой и друг глас!!!!! Нямам друг отговор на въпроса ЗАЩО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ АГИТИРАТЕ ДА СЕ ГЛАСУВА НА ИЗБОРИ, при положение, че и децата вече знаят, че ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ Т.НАР. БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА СА ВСЪЩНОСТ "РОЖБИ" ИЛИ ХРАНЕНИЦИ НА БОЛШЕВИШКИТЕ СТРУКТУРИ!!!!!
Здрав разум

2013.12.09 | 08:18

10
Надявам се, че са изпратили и записа, където ясно личи как Цветков спокойно си стои отстрани :)

2013.12.05 | 11:31

9
И кои говорят за правата и интересите на човека - тези, които пречат на колегите си да учат. Така и баба знае да протестира. Да окупират сараите и палатите на тези, които ни докараха до мизерия и духовна нищета! Тогава може да намерят широка подкрепа.

2013.11.13 | 20:22

6
В нарушения на въведения от ВАС пропусквателен режим? Кой сте вие, бе вчерашни лайна такива? Кой сте ВИЕ, че да налагате пропусквателен режим на ОБЩЕСТВЕНА институция, която нито е ваша собственост, нито вие я стопанисвате? Толкова сте жалки и гнусни...
stefan monev

2013.11.13 | 20:22

5
Супер нахални......! Супер дръзки мамини синчета и лиглъовци.......! Супер безочливи пройдохи и наркоманчета. Щом тази измет още от сега се правят на селски недорасли тарикатчета и блокирват държавни институции наистина нищо добро не чака държавата.

2013.11.13 | 20:22

4
Тия окупаторчета трябва да си покажат книжките на медиите.Да видим,кои са качествени от тях,защото се съмнявам,че има посредствени ДВОЙКАДЖИИ,очакващи да им се разминат някои изпити.Няма да стане.Залягайте на четенето,че на България и трябват умни хора,а не протестанти като Вас и вашите политически ръководители!

Добави коментар

Водещи новини