ЕС възобновява преговорите за свободна търговия със САЩ

  • 04 ноември 2013 17:53

  • 1313
  • 3
ЕС възобновява преговорите за свободна търговия със САЩ
©

Европейският съюз обяви, че преговорите за свободна търговия със САЩ ще бъдат възобновени следващата седмица, след като разговорите бяха отменени заради американския "шътдаун", предаде АП.

Разговорите, първоначално запланувани за началото на октомври, се подновяват на фона на разкритата информация, че САЩ са подслушвали европейските си партньори.

Търговското споразумение между двете икономики има за цел премахване на митата и тарифите и приемане на регулации, засилващи икономическия растеж и търговията.

Европейската комисия обяви днес, че следващата седмица разговорите в Брюксел ще се фокусират върху услугите, инвестициите, енергетиката и регулаторните въпроси.

Третият кръг от преговори ще се проведе във Вашингтон следващият месец.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1313 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.05 | 19:03

3
Ами като фалира Америка китайжите са следващите.

2013.11.05 | 15:16

2
Когато бях в училище по времето на "комунизъма"всички писания бяха пълни с руски термини. Сега се вкарват англииски. Ние нямаме ли си Български език?????? Защото дядовци и баби ще има да търсят по речниците какво по дяволите е "шътдаун". А и много младежи които на които училището вече не дава нищо и излизат с дипломи а са неграмотни.

2013.11.04 | 20:07

1
Mnogo skoro move i kitajksi termini da ni podhranwat kakto e trygnalo.

Добави коментар

Водещи новини