Студентите спряха движението в района на СУ (обновена)

  • 31 октомври 2013 18:27

  • 2050
  • 3
Студентите спряха движението в района на СУ (обновена)
©

В 140-тия ден от протестите, студентите и протестиращите се обединиха. Затворено е движението по бул. „Васил Левски” от ул. „Оборище” до кръстовището с бул. „Цар Освободител” при Софийския университет „Св. Климент Охридски”, заради протеста на студентите срещу правителството.

В района са се образували задръствания.

Затруднено е движението и в района на храм-паметника „Св.Александър Невски”.

Протестиращите студенти достигнаха до сградата на Народното събрание. Със скандирания „Дай оставката”, „Окупация” и „Мафия”, протестиращите достигнаха до сградата на Народното събрание, като преди това се спряха за кратко на кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”.

Шествието се спря пред сградата на Парламента, присъстващите скандираха „Оставка” и изпяха две възрожденски песни.

Протестиращите свирят на свирки, бият на барабани, развяват български знамена и подскачат. Около сградата на Народното събрание има засилено полицейско присъствие. Към протеста на студентите се присъединиха и други недоволни граждани.

Разотиват се участниците в протеста, блокирали движението в района на Орлов мост в столицата. Протестиращите студенти се връщам към ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, а други недоволни граждани се разотиват. Движението в района на Орлов мост вече се осъществява свободно. Недоволните граждани скандират „окупация” и „оставка”, свирят със свирки и бият на барабани. Полицията остава да патрулира в района на университета и Орлов мост.

Около стотина протестиращи остават пред сградата на Софийския университет „Св. Климент охридски”. Вече не се чуват скандирания, вместо това протестиращите разговарят помежду си, а от уредба се чува музика. Униформени полицаи продължават да охраняват събралите се хора. Движението по бул. „Цар Освободител” от Орлов мост до кръстовището с ул. „Г.С. Раковски” е затворено.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2050 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
йй

2013.11.01 | 10:22

3
Коректоно е да се каже студенти затвориха кръстовишето, шначе излиза че всички студенти са присъствали там, а 0,00000001 % от тях

2013.11.01 | 07:44

2
Гадните герберасти спирка нямат... :D чудно ми е след нови избори, ако бойка пак не спечели, какво ще правят тогава? Очакваме блокировка на градския транспорт и болниците. Давайте гербери.. блокировка докат тиквата не вземе властта!

2013.11.01 | 07:44

1
Трябва твърд отпор срещу демократчетата и реформаторчетата! Иначе заблудените наивници никога няма да разберат, че България е била, е и винаги ще бъде социалистическа страна!

Добави коментар

Водещи новини