Плевнелиев: Кампанията срещу мен цели да стана послушен на задкулисието

  • 15 октомври 2013 11:14

  • 6286
  • 98
Плевнелиев: Кампанията срещу мен цели да стана послушен на задкулисието
© Булфото

Кампанията срещу държавния глава цели той да бъде поставен в зависимост. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти на въпрос за парите, с които е купена къщата в Халкидики.

"Искам още веднъж категорично да заявя своята позиция, че в кампанията, която шест месеца се води ожесточено срещу държавния глава, няма нищо случайно. Казах много пъти, повтарям пак - тя цели две основни неща. Първо, тя цели държавният глава да бъде поставен в зависимост, да стане удобен държавен глава, да му бъде затворен гласът, и той просто послушно да изпълнява указанията на някой трети задкулисен играч. Няма да стане. Казах го много пъти, българският народ може да разчита на мен, че моят глас няма да бъде заглушен, и аз ще продължавам да действам по съвест, и спрямо това, което народът ми задава като приоритети и като задачи, включително и в бъдещите си действия, както и в миналото съм го доказал. Второ, тази кампания цели, ако държавният глава не стане послушен и удобен на задкулисието, той да бъде максимално дискредитиран. Дори и с цената на това, да вкараме държавата в хаос. Една от най-стабилните институции в трудни времена, ще бъде максимално разклатена, и вкарана в невъзможност да изпълнява функциите си", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Държавният глава, заедно с хърватския президент Иво Йосипович, откриха българо-хърватски бизнес форум.

След откриването на форума президентът заяви, че планира да защити правата си в съда по отношение на твърденията за къщата в Халкидики. "Ще дам пример на българските граждани за това - как човек може да защити правата си срещу лъжите и манипулациите по правилата на правовата държава. Давам само едно, но ясно и категорично изявление, което се надявам да бъде достатъчно, за да се разбере размерът на лъжата и на манипулацията, която се извършва пред очите на цялата нация. Моята къща в Гърция е закупена през 2007-ма година, по банков път. Разполагам със съответните доказателства за това, самият аз съм превел парите по банков път, и те са пристигнали в банката, която след това е разплатила с всички останали по веригата. Аз съм посочил тази къща още 2007-ма в своята данъчна декларация, посочил съм проходите си, платил съм данъците си. Тя е от първия ден, в който аз съм в политиката в моята декларация пред Сметната палата. Това, което в момента се тиражира, са абсолютни лъжи. Същевременно планирам да защитя правата си по правилата на правовата държава, тоест в съда", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6286 98

Свързани новини

Коментари 98

Добави коментар

2013.11.09 | 14:08

98
Росене , ти си една осрана п.утка !

2013.11.09 | 14:08

97
Махай се бе , бунак !Никакъв президент не си ! Не разбра ли ?!
БОЗДУГАН

2013.11.09 | 14:08

96
БОКЛУЦИ са и Станишев , и Тиквата , и Плевнелиев , и останалите предатели на БЪЛГАРИЯ ! САМО АТАКА ! САМО ТВ АЛФА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТАШЕВА !

2013.11.09 | 14:08

95
Това което сме допуснали да става в собсвената ни страна е непоправимо запомнете непоправимо.Това което дедите ни са градили турците го разграбват сега.Та повече квото и да се случи няма да ме учуди.Ние си дадохме държавицата те тва е
Gogo

2013.11.09 | 14:08

94
Kude e sega boko da te chukne po chelceto,da ti stane edno spokoino i toplo na dushata...a to kvo,samo te napadat za teia ofshorki i za teia imoti,a i jena ti se shie s niakvi luvcheta i ne te broi za jiv....tejka e prezidentskata korona.Mishok neorientiran!

2013.11.09 | 14:07

93
Да е жив и здрав да си купи още 10 къщи ако е вярно. Надали разделя хората повече от олигарски, който назначава висаджии, сикаджии и от мултигруп(пеевски) и краде с ушите си. Той е работил в Германия и си е изкарал парите. Но станишев не знам от къде има пари за къща за 800 000 лева като не е работил никъде.
Николова

2013.11.09 | 14:07

92
Както не вярвам, че Плевнелиев законно е спечелил президенските избори, така не вярвам, че е платил по банков път къщата си на Халкидики.
The True

2013.11.09 | 14:07

91
Защо Плевнелиев не си принае, че отдавна е свързан с различни зависимости, а не да говори, че задкулисен играч го атакува, за да го постави в зависимост. Истината рано или късно ще излезе наяве. Тогава какво ще обясни не на българския народ, а на децата си?
Безпристрастен

2013.11.09 | 14:07

90
В медиите вече излязоха документи за сделката, така, че като ще защитава правата си в съда, нека Плевнелиев покаже документите, с които разполага. Като се сравнят документите ще се разбере каква е истината. В съда всичко се случва.
Evgeniev

2013.11.09 | 14:07

89
Плевнелиев направи всичко възможно да вкара страната в хаос, а сега иска да прехвърли вината на друг. Типично в негов стил. Не защитаваше ли той симпатичните протестиращи, не видяхме ли за пъри път жена му като протестираща, неговите действия не са ли зависими от близкия му приятел – олигарх?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини