Орешарски: Ако кабинетът спре да работи - ще подам оставка

  • 11 октомври 2013 18:21

  • 4384
  • 22
Орешарски: Ако кабинетът спре да работи - ще подам оставка
©

 Това да работим под обсада ни дава стимул, но има и негативни страни - задръжка е за инвестиционния климат у нас. Това заяви министър - председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Попитан дали се чувства сигурен що се отнася до вотовете на недоверие, Орешарски отговори, че ГЕРБ са нарушили една традиция, а именно, че първият вот винаги е за здравеопазването. Както първият, така и този е недообмислен. Нашата програма е да спрем тенденциите да мигрират хората към градовете. Това нещо не е прекъсвано досега, без значение кой е управлявал, каза още премиерът. Правителствата без изключения са длъжници на териториалното развитие, каза той.

Като правило регионалната политика няма ефекти на следващия ден, а той идва след години, категоричен е министър-председателят. По думите му здравеопазването не го притеснява, но си дава сметка, че това е един сектор, който гълта много финансови ресурси, а не дава добри услуги. Да не казвам, че услугите се влошават, но не се и подобряват. Осъзнавам колко е трудно и искам да кажа, че имаме план за работа, който ще бъде обсъден с всички страни. Надявам се догодина да започнат промените и да бъде реформирана Бързата помощ и лекарствата, каза още той.

В първият вот на недоверие имаше един интересен мотив, в който имаше нещо вярно, че поземления кадастър е спрял да работи, но той не е работил през последните 4 години. Това е било така, защото не е имало бюджетиране. Догодина ще има и се надявам да работи, уточни Орешарски.

Забранил съм да се говори за загубата на пари. Работим така, че дори и да има - те да са минимални, каза още Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.  По думите му усвояването тази година трябва да е двойно, но за първите 6 месеца за кратко е изостанало, но сега вече е наваксано това. Орешарски заяви, че са усвоили с 80 млн. евро повече от ГЕРБ.

Що се отнася до Бюджет 2014, премиерът заяви, че е готов, но продължават дискусиите по отделните пера. Ключовите цели са насърчаване на икономическият интерес и защита на най-уязвимите български граждани. Ще наблегнем на професионалното обучение, защото подготовката на студентите не отговаря на нуждите на бизнеса. Изпълнението върви, но има известно изоставане в събирането на данъците. Нямам основания да твърдя друго освен, че ще изпълним бюджетната рамка, каза още министър - председателят.

Той обясни, че има сериозни мерки за борба с контрабандата. Ще насочим усилията си към необявените вътреобщностни доставки. Трябва да поставим българските производители по-високо спрямо перманентният нелоялен внос.С това се цели да се ограничат нелоялната конкуренция, уточни още той.

Попитан за проблема с бежанците, Орешарски, заяви, че когато сме сблъскани с феномен, за когото не сме подготвени е нормално да има разнобой. Имаме обещания не само за техническа, но и за финансова подкрепа. Да не споменавам цифри, но няма да покрие разходите на държавата. Хубаво е да има единна позиция по отношение на бежанците, ние правим доста усилия в тази насока, защото всичко е в ръцете на изпълнителната власт. Свиках Съвета по сигурност към МС и сме свършили доста работа, но си даваме сметка, че сме допуснали грешки и затова поискахме и техническа помощ отвън, обясни той.

Попитан дали е вярно твърдението за чистка в администрацията, Орешарски заяви, че за какво е опозицията, ако не за това да прави такива твърдения. В пъти броя на замените е по-малък отколкото този, който направи ГЕРБ преди 4 години, коментира министър - председателят.

Структурата на парламента е отражение на структурата на обществото. Не се съмнявам в парламентарните групи, който подкрепят парламента, заяви Орешарски.

Аз търся кадри от парламентарните групи. Нали не вярвате, че има банка от кадри в нас, за да покрия нуждите на държавата. Да една част от тях не одобряваме с кръга от сътрудници, с които се съветвам, коментира премиерът.

Попитан защо не е дооценил номинацията на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и реакцията на обществото, той заяви, че не е имунизиран от грешки и кадрите, който вече се лансират биват селектирани внимателно.

Протестите като такива са признак на демократичност на една държава. Не трябва да се стряскаме от тях. Въпросът е начинът, по който се реагира - трябва да има комуникация, трябва да има реакции. Сигурно се натрупва и опит, но това не е най-важното за един премиер, по-важно е да вървят реформите и да работи кабинета, коментира Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Имам отличници, но ще се въздържа да ги кажа, защото са повече от половината, каза още премиерът.

За съжаление се върнахме в 90-те години и това е една друга ключова задача, която седи пред всички институции, защото трябва да се стремим да вдигнем интегритета в обществото, каза той.

На въпрос дали ще изкара мандата си, той отговори, че това не е най-важното, а работата на кабинета е по-важна. Ако той по някаква причина спре да работи аз ще предложа да се прекрати този мандат, заяви Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Последвайте канала на

4384 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2013.10.14 | 15:42

22
Най големият пидал е Боко Тиквоча...
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.10.13 | 16:13

17
А майка ти най-голямата курва!
А

2013.10.14 | 15:42

21
Бедни ми, бедни Въздухарски !!! Защо ти трябваше да се правиш на клоун и маша в ръцете на ГЕЯ И БЕЯ , а не си остана преподавател ???? С какви очи ще се върнеш в университета , когато знаеш, че студентите ще те псуват в лицето ???

2013.10.14 | 15:41

20
Орешарски като министър в тройната коалиция предлага да заобиколят закона за обществените поръчки за Пловдивския панаир. Три милиона лева отиват при Моника Йосифова, за "маркетинг". Само Николай Василев се противопоставя.
До #15-- Любо Аналов -аналнозаченатия

2013.10.14 | 03:22

19
А най-голямата курва е майка ти , Любчо !!!
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.10.14 | 03:22

18
ЛОГИКА: Ако спреш да дишаш значи си умрял,нали!
Отокар

2013.10.13 | 13:25

16
След герберското престъпно управление най- после да имаме национално отговорно правителство.
breeeeeeeeeee...

2013.10.12 | 18:16

5
OFFFFFFFFFFFFFFFF..SLADKI MEDENI PRIKAZKI,BLAJENI SA VIARVA6TITE......zabludeni ovce..
Krum Usainski

2013.10.12 | 19:43

15
О велики Бойко...Вожде НаШ,промий ни тиквите отново да можем да пасем трева наново...

2013.10.12 | 16:36

4
ami bliji zadnicite na serGEA,NA MISTANEVNUXA i na BOLENFIKUSA...A DA TI E XAIRLIA...IAJ IM L....NATA...TOGAVA...rasno kopele,zatui sme na toz red,govedo..

2013.10.12 | 19:43

14
Бедни ми, бедни Волене! Поради что се посрами да останеш БЪЛГАРИН!!!Лидерът на “Атака” стана политически труп с натискането на едно копче, социалните мрежи полудяха срещу него Водещият се за голям патриот Волен Сидеров продаде родината си! Това стана факт точно в 9,05 часа тази сутрин. Тогава лидерът на “Атака” натисна копчето и осигури избирането на правителството “Орешарски”. В което влизат представители на ДПС, начело с “родолюбката” Марияна Георгиева – Бенчева. Призоваваща децата да отиват на училище с учебници на турски език…

2013.10.12 | 19:43

13
Защо не кажете че СтаниГЕИ като беше днес в Брюксел разбра че Мартин Шулц е заел вече неговия желаещт пост
Радо

2013.10.12 | 19:43

12
То и сега кабинета не работи а заплати се вземат само имитират някакво действие и загриженост за народа!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини