Улица в Русе пропадна след ремонт

  • 11 октомври 2013 09:13

  • 1764
  • 0
Улица в Русе пропадна след ремонт
© Булфото

Улица "Крайбрежна" в района на бул. "Тутракан" в Русе започна да пропада, след като беше поставена нова канализация по водния проект по ИСПА. Настилката е била частично изкърпвана 3 пъти през последната година, но при всеки по-силен дъжд се деформира. Последното пропадане е отпреди 2 месеца. От тогава пътят не е ремонтиран, оплакаха се живеещите в района.

Всичко започнало, след като през лятото на 2012 година улицата била разкопана и под нея положили канализационни тръби. Поставеният в много кратки срокове асфалт зарадвал жителите на района, които от години газели в кал. Още при първите дъждове, обаче, настилката на улица "Крайбрежна" се пропукала и деформирала. Проблемът се задълбочил - мазетата и приземните етажи на много къщи в района започнали да се наводняват.

След кат екип на БНТ е подал сигнал в Общината, е направена проверка по случая. След оглед от заместник-кмета Димитър Наков и специалисти, беше установено, че ремонтът е правен по Програма ИСПА. Оказа се, че за дефекта вече има подаден сигнал в Министерството на регионалното развитие.

"Със сигнала е подадена информация за два дефекта. Единият е на "Фердинанд", а другият - тук. Надявам се и този да бъде възстановен в срок", коментира заместник-кмета на Община Русе Димитър Наков.

Гаранционният срок на водния проект по ИСПА изтича в края на януари 2014 година. В този период трябва да бъде отстранено и пропадането по улица "Крайбрежна". А докато това се случи, автомобилите, които преминават от тук, ще го правят на собствен риск.

Последвайте канала на

1764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини