Явор Куюмджиев: Хората да протестират в рамките на закона

  • 09 октомври 2013 07:56

  • 1829
  • 10
Явор Куюмджиев: Хората да протестират в рамките на закона
©

Ние представляваме над 1,5 милиона български граждани, които са гласували за нас. Аз съм убеден, че оттук нататък ще има кворум, трябва да се решават много важни неща. Това каза депутатът от БСП Явор Куюмджиев в "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Никой няма право да ограничава свободата на други граждани, както правят протестиращите", заяви той.

"С това намаление, което предизвикахме на цената на тока беше максималното, което направихме, изчерпахме този ресурс и много трудно ще можем да искаме друго намаление на тока", поясни депутатът.

"Не трябва да забравяме, че първият ден на Народното събрание беше посветен на енергетиката. Ние направихме нещо уникално, не само, че не позволихме да се вдигне цената с 40%, а и успяхме да я намалим с около 5 лева на абонат."

"Ние направихме нещо много полезно за потребителите на ток, да се регулира много внимателно на кого се спира тока, въвежда се праг на условията, при които това може да стане и т.н. Намерихме резервни средства в системата, взехме ги от т.нар. студен резерв. Аз лично ще направя всичко възможно да има обществени дискусии. Аз ще гласувам "за" предложението да се въведе единна сметка за парно", коментира Куюмджиев.

Да не забравяме, че служебния кабинет ни убеждаваше, че енергетиката е в катастрофа и затова искаха ново увеличение на цената, а това правителство и управляващо мнозинство успяхме да я намалим и да стабилизираме сектора, похвали се депутатът. Въвеждаме на кого и как да се спира тока, праг от определена сума до която да не спират тока, а не както до сега дори и за един лев те изключват.

"Предлагаме да няма и такса за включване, този рекет ще го спрем. Той обясни, че в най-скоро време ще се въведат и други бонуси за потребителите. Няма да им се спира тока за един лев неплатена сметка, а ще се въведе праг. Ще отпадне и таксата за повторно включване на абоната". Според Куюмджиев до сега потребителите са били изнудвани от енергодружествата.

Той обяви, че не приема и крайното предложение да се обложат с висок данък от 30% собствениците енерго системи за зелена енергия.

"Трябва внимателно да се подходи. Предложението идва от БЕХ, но експертите в бранша не го приемат", категоричен е депутатът.

"Всеки има право да протестира, въпросът е да бъде в рамките на закона", завърши той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1829 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Z I L

2014.05.31 | 13:21

10
Хората ще протестират както си искат смотаняк нещастен и като не им се чува мнението ще ви напукат празните глави с камъни.Кой си ти бе измекярино че да ми даваш акъл как да протестирам?Вземете си подредете багажчетата да са готови за самолета,че скоро май ще чуете оня сладък звук от АК-72 и тогава жална ви майка,който успее да избяга ще го дирим по-късно из чужбините,но когото уловим ще бесим по площадите пред кметствата за назидание на ония които си помислиха,че са БОГОВЕ НЕДОСЕГАЕМИ и тогава да видим колко от бабичките ще се застъпят за вас и къде ви е 1500000 електората,защото е ясно че сте много смели като сте в глутница,но като сте сами сте едни долни,осрани,плачещи педалииииии .....
Интересно,

2014.05.31 | 13:21

9
защо не реагира така още на февруарските протести? Едни и същи ситуации се коментират от политиците различно според това да ли са в опозиция или в управлението. Лицемерни търгаши!
Аз

2013.10.09 | 12:07

4
Кога пък станаха милион и половина?! Доколкото си спомням - бяха някъде към 700-800 хиляди?! Даже заедно с ДПС мисля, че няма милион и половина!? Може би, евентуално, за трите партии да има (БСП,ДПС и Атака) - да разбирам ли думите му като потвърждение за наличие на тройна коалиция?
НАЦИОНАЛ----------СОЦИАЛИСТ

2013.10.09 | 12:07

5
ЩОМ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И ГЕРБЕРАСТИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ ГЪРЧАТ..ТЕ НЯМАТ СЪЗНАНИЕ НА ЧЕСТНИ ХОРА И НА СПРАВЕДЛИВИ..ТЕ СА МУТРИ И ЗА ТОВА СИ ИЗБРАХА МУТРА..НО БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ НЕ ОБИЧА МУТРИТЕ И ЗА ТОВА БОЙКО ДИКТАТОРА БЕШЕ РАЗГРОМЕН НА 12 МАЙ..ХОРАТА КАЗАХА БАСТА НА МУТРИЗАЦИЯТА..ХОРАТА ИСКАТ РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА--НЕЩО КОЕТО КИМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ СЕ БОРЯТ ДА НЯМА..ГЕРБЕРАСТИТЕ ИСКАТ НАД БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ДА ТЛЕЕ ОБЛАКА НА ПРЕСТЪПНОСТА,МАФИЯТА,МОНОПОЛИТЕ И ОЛИГАРХИЯТА..СМЪРТ ЗА АНТИ БЪЛГАРИТЕ ОТ ГРОБ
НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТ-ЗА ПРАВА и СВОБОДИ

2014.05.31 | 13:21

8
Кажи две думи за ГЕЙЧО-СЕРГЕЙЧО и ДОГАН. Все Бойко ти е в устата да не би да си му правил свирка ?
ПЕДЕРАС ОТ АТАКА

2013.10.09 | 11:41

2
НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ!
Айде ЮРУУУШШШ

2013.10.09 | 14:11

7
БОЛЕНЕ, гол си в банята, пък все си изпускаш сапуна!!!

2013.10.09 | 12:10

6
Уникално намаление с около 5 лева на абонат! Неповторимо! И за тия пет лева падна правителството на Борисов? Ми че и той можеше да даде пет лева.ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
az

2013.10.09 | 11:41

3
До национал социалиста - абе, изрод, ходи се лекувай, стига си спамил форумите с простотия и злоба!
АТАКА-ДПС-БСП шведска тройка

2013.10.09 | 11:41

1
В рамките на закона ЧЕТИРИ ГОДИНИ?Е не де толкова дълго...

Добави коментар

Водещи новини