ВСС утвърди Даниела Попова като шеф на Апелативната спецпрокуратура

  • 03 октомври 2013 12:26

  • 1621
  • 0
ВСС утвърди Даниела Попова като шеф на Апелативната спецпрокуратура
©

Висшият съдебен съвет избра единодушно нов административен ръководител - апелативен прокурор на Апелативна специализирана прокуратура.

Двамата кандидати за поста бяха Даниела Иванова Попова – и.ф. административен ръководител - апелативен прокурор на Апелативна специализирана прокуратура и Светлозар Костадинов Костов – и.ф. административен ръководител на Специализирана прокуратура. Присъстваха 19 членове на ВСС.

За Даниела Попова гласуваха всички 19 магистрати, нито един не подкрепи Светлозар Костов. След изслушването на кандидатите, магистратите направиха кратко обсъждане, на което стана ясно, че са изправени пред избор, който ще определи за един продължителен период от време стратегическото управление на Апелативната специализирана прокуратура.

Камен Иванов каза: „Специализираната прокуратура беше натоварена с много големи очаквания, но тя не постигна успехи. Не съм убеден, че г-н Костов е предприел необходимите стъпки да преодолее пречките пред нея. Приемам анализът на г-жа Попова и откровеността, с която тя сподели част от неуспехите на прокуратурата”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1621 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини