ИАРА няма да се мести в Бургас

  • 02 октомври 2013 18:10

  • 1846
  • 3
ИАРА няма да се мести в Бургас
©

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ няма да бъде преместена в Бургас.

Решението ведомството да бъде в крайморския град бе на Министерския съвет от 2012 година, но няма да бъде изпълнено. Това съобщиха от ГЕРБ-Бургас. Новината е изпратена в писмен вид до централата на партията в Бургас от министъра на земеделието и храните Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, а поводът е парламентарно питане на депутатите от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и Иван Вълков. Според тях решението е скандално, тъй като Бургас е изпълнил всички необходими условия за завръщането на агенцията там където й е мястото - при рибарите и риболовния флот.

В Бургас от месеци стои празна изцяло обновената сграда, която е предвидена за агенцията. Там вече е извършен ремонт със средства от Министерството на финансите на стойност 150 000 лева. В Бургаска област са регистрирани най-много пристанища, рибовъдни стопанства, както и над 50 на сто от общия брой риболовни кораби за страната. Бургаските риболовни лодки и кораби осигуряват 70 процента от националния улов на риба, каза за БТА Бойчев. Той заяви, че са събрани хиляди подписи на бургазлии, които искат ИАРА да бъде преместена в Бургас. Подписката е предоставена в Министерския съвет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1846 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Подигравам ви се!

2013.10.04 | 09:02

3
Тук обаче много объркани хора пишат. Дори не са забелязали, че става въпрос за Бургас. дори не знаят, че Морската градина във Варна е защитена от строежи. Дори не знаят, че частният бизнес не играе с партия, иначе трябва да се разорява на всеки 4 години. Типичен български разговор - двама глупаци с отрицателен коефициент на интелигентност и с нула знания обсъждат обстановката в страната и всеки се опитва да си защитава партията по възможно най-абсурдния начин!
Stan

2013.10.03 | 10:58

1
Дойдоха други на власт, сега всичко ще се върне към ТИМ :) И ТИМ ще решават какво ще става. Очакванията са ми следните: Тим застрояват половината морска на Варна Ще се проваля всеки опит за развитие на нечий град в който има Герберски кмет. Новата власт ще даде възможно най-много на цигани и пенсионери, които ще гласуват да гласуват за бсп и дпс.

2013.10.03 | 10:58

2
Аха, те щото ТИМ-аджиите досега много притеснени бяха по времето на Бойко? По негово време почнаха да чистят боклука в София и перачницата на пари ЦСКА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини