САЩ губят по $300 млн. дневно заради бюджетната криза

  • 02 октомври 2013 09:20

  • 1060
  • 0
САЩ губят по $300 млн. дневно заради бюджетната криза
© Getty Images/Guliver

Патовата ситуация в САЩ продължава, след като вчера страната остана без бюджет за новата фискална година. Федералните институции спряха работа, а дневните загуби са в размер на 300 милиона долара.

Държавният апарат в САЩ спира работа за първи път от 17 години, след като Конгресът, в който има сериозни разногласия заради здравния закон на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, не успя да постигне споразумение за финансиране на правителствените служби. Спирането на работата на правителствените служби означава, че около 800 000 души ще трябва да излязат в отпуск.

Националните паркове, паметници и музеи ще бъдат затворени, същото се отнася и за повечето държавни учреждения. Десетки хиляди авиодиспечери, надзиратели в затвори и служители на граничните власти ще трябва да работят без заплащане. А много заседания на Конгреса ще бъдат отложени, отбелязва изданието.

Въпреки трескавите ходове, които предприеха в последния момент Белият дом и двете камари на Конгреса, безизходицата, възникнала заради здравния закон на Обама, не можа да бъде преодоляна и се стигна до патовата ситуация в САЩ.

Правителството на Обама и контролираната от републиканците долна камара на Конгреса и преди са имали разногласия, които са можели да предизвикат спиране на средствата за държавния апарат, но винаги са постигали споразумение в последния момент, за да избегнат проблеми с работата на правителствените служби.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини