КНСБ организира дарителска кампания в помощ на бежанците

  • 01 октомври 2013 15:48

  • 1291
  • 1
КНСБ организира дарителска кампания в помощ на бежанците
©

КНСБ, съвместно със СНЦ "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов" и СНЦ "Младежки форум 21 век" организират дарителска кампания в помощ на бежанците, съобщават от синдиката. Бежанците в България достигат 5000, като половината от тях са сирийски граждани, предаде БТА.

Дори и след като са прекосили границата към безопасността, те са травматизирани, депресирани и се нуждаят от подкрепа и надежда.

Не можем да останем безучастни наблюдатели на трагедията, сполетяла населението на Сирия, можем и трябва да им помогнем, посочват от синдиката.

От КНСБ уточняват, че са необходими предимно храна, която не се разваля бързо (в т.ч. консерви, детски храни, детско сухо мляко), както и памперси, санитарно-хигиенни материали, перилни препарати, спално бельо, одеяла и други. Съобразно индивидуалните възможности, в срок до 15 октомври, могат да се направят дарения на парични средства или в натура.

Банковата сметка, по която могат да се превеждат финансови средства в подкрепа на бежанците, е на СНЦ "Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м." : IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код: UNCRBGSF УниКредит Булбанк, гр. София, пл."Св. Неделя" 7.

Желаещите да дарят, могат да го направят на сформираните пунктове в регионалните съвети и централата на КНСБ. Изискването към дарителите на дрехи, спално бельо и одеяла е задължително да са преминали през химическо чистене, за което е необходимо да бъде приложен съответния документ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
нац соц

2013.10.02 | 18:15

1
В помощ на бежанците ислямисти мога да изпратя счупени живачни термометри!

Добави коментар

Водещи новини