Местан: Това е самоцелен тарикатлък на ГЕРБ

  • 25 септември 2013 09:31

  • 2702
  • 17
Местан: Това е самоцелен тарикатлък на ГЕРБ
© Булфото

Това е самоцелен тарикатлък на ГЕРБ. Това каза лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, след като стана ясно, че в парламента няма да се проведат дебатите по вота на недоверие, тъй като няма кворум, предаде репортер нa novini.bg.

ГЕРБ е деструктивна опозиция. Днес стана ясно, че ГЕРБ превръщат политиката в една самоцелна тактика. Те заменят политиката с елементарен тарикатлък. Това не се кредитира с доверието на избирателите. Няма никаква логика да внасяш вот на недоверие и да отказваш регистрация. Това е самоцелен тарикатлък, дори не е парламентарна тактика. Точната дума е самоцелен тарикатлък като най-грозната изява на ГЕРБ-ерската деструкция в 42-ото Народно събрание, посочи Местан.

„При положение, че ГЕРБ продължават да са деструктивни и отказват регистрация, заседания на парламента не могат да се проведат без гласовете на „Атака”. Не може да има заседание при положение, че ГЕРБ блокират работата на Народното събрание и „Атака” са нейде в Брюксел или кой знае къде, заяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Надявам се утре вносителите на вота да се регистрират, ако за тях този вот на недоверие е сериозен политически акт, а не тарикатлък. По регистрацията ще познаете кой има сериозно отношение към най-сериозния парламентарен инструмент на опозицията – вота на недоверие. Понеже тази партия има уникална способност да разрушава всичко, до което се докосне, имам чувството, че те много успешно ще разрушат и този инструмент на опозиционност. Те вече го опорочиха, посочи Местан.

Аз съм първият политик, който още в първия ден на Народното събрание призна този безспорен факт, че БСП и ДПС нямаме парламентарно мнозинство. Страната се управлява от първото правителство на политическото малцинство с всичките минуси на този очеваден факт. Големият въпрос беше дали да се поеме рискът да се прави правителство на политическото малцинство. Сто и няколко дни от учредяването на 42-то Народно събрание съм още по-убеден, че е трябвало да се поеме отговорността дори при тези изначални дефицити да се състави кабинета „Орешарски”. Той ще продължава да работи, защото работи успешно и по-добре от правителството на Бойко Борисов, добави той.

ГЕРБ се стремят да покажат още веднъж, че БСП и ДПС нямат ясно парламентарно мнозинство. Аз колко пъти да призная, че това е неоспорим факт? Глупаво е, че го правят във връзка със собствена инициатива, каза още Местан. В коментар на думите на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че вотът на недоверие е успял, Местан каза: „Поздравявам го за успеха. Много се надявам да се отрази и като рязък скок на рейтинга му нависоко, само че той вече има проблем. Струва ми се, че трябва да се научи да живее в условия на отминала всенародна любов. Той беше в ужасно добро състояние на духа, докато плуваше на гребена на всенародната любов, но любовта е непостоянна”.

По думите му в Конституцията има категоричен текст, че вотът на недоверие се разисква и гласува не по-късно от 7 дни от внасянето. „Това би трябвало да означава, че утрешният ден е последен. Много се надявам утре да разискваме вота на недоверие. Партиите, които стоим зад кабинета, и кабинетът, имаме крайна нужда от дебатите по вота на недоверие. Утре отново ще бъдем тук и ще се регистрираме. Трябва да се обясни и решението за създаването на специализираното министерство за инвестиционното проектиране, и всички въпроси, които българската опозиция поставя. Ние дължим тези отговори”, каза още Местан. Според него този, който задава въпросите, не иска да чуе отговорите. „Целта на вота на недоверие не са дебатите, а тарикатлъкът”, заяви Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Последвайте канала на

2702 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Rosniak

2013.09.26 | 16:16

17
Местане, марш в АНАДОЛА. ВЕДНАГА !!!
КАКА

2013.09.26 | 16:16

16
самоцелен тарикатлък правите вие . всики ден
конструктивна мафия

2013.09.26 | 16:16

15
Е, нали ДПС е конструктивна крадлива мафия...

2013.09.26 | 16:16

14
В затвора ще му го Наместат на него и на Гаргамел.

2013.09.26 | 16:16

13
ОСТАВКА!
нако

2013.09.26 | 16:16

12
А бе,кретен,нема само вие да се правите на тарикати,я !ОСТАВКА !
Мъф Потър

2013.09.26 | 16:15

11
На снимката са Емексиз Пехливан и Топал Хасан.
Мади до Пети

2013.09.26 | 16:15

10
Цонев отзад му крепи мъдете на туркалара!
UFO

2013.09.26 | 13:10

9
Тия на снимката приличат на измамниците - куцата лисица и слепият котарак от приключенията на Пинокио
наблюдател

2013.09.25 | 20:06

8
Потърси си твоите депутати ,а не коментирай другит БСП/фалшификатори/ не успяха днес да фалшифицират кворума.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини