Парламентът ще обсъжда вота на недоверие към кабинета "Орешарски"

  • 25 септември 2013 07:19

  • 1388
  • 6
Парламентът ще обсъжда вота на недоверие към кабинета "Орешарски"
©

Очаква се депутатите да обсъждат днес вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ миналата седмица. Според парламентарния правилник той ще бъде гласуван не по-рано от 24 часа след края на дебатите.

Първоначално от партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г планираха да поискат Народното събрание да гласува недоверие на кабинета "Орешарски" за цялостната му политика. Така обаче при неуспех те нямаше да могат да внесат втори вот през следващите 6 месеца. След критики от страна на Реформаторския блок и представители на "Протестна мрежа" Борисов реши да поиска вот на недоверие няколко пъти по различни теми, като се започне с провала в областта на инвестиционното проектиране. Вчера депутати от ГЕРБ обявиха, че вече подготвят искане за политиката по отбраната.

В мотивите, изложени от ГЕРБ, се посочва, че създаването на ресорно министерство е "изкуствено, необосновано, без добавена стойност, неефективно и неаргументирано". От партията на Борисов смятат, че политиката на кабинета в областта на инвестиционното проектиране е довела до хаос и блокиране на администрацията, намеса в работата на местната власт, забавяне на инфраструктурни проекти и риск от провал в жилищния сектор.

За да доведе до оставката на правителството, вотът трябва да получи подкрепата на повече от половината народни представители, или 121. ГЕРБ и "Атака" обаче имат общо 120, а Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа вече обяви, че депутатите от партията му ще са в Брюксел до края на седмицата, където ще се срещат със сродни партии, за да обсъждат бъдещ алианс.

Във вчерашния си брой в. "Преса" пише, че се очаква в днешната дискусия депутати от БСП да критикуват правителството заради инвестиционното проектиране, но не и да гласуват "за" вота. Сред критиците са Димчо Михалевски и Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, твърди вестникът.

Последвайте канала на

1388 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Omar

2013.11.30 | 17:07

6
This ariclte keeps it real, no doubt.
Glauco

2013.11.28 | 15:42

5
Heckuva good job. I sure apaetcipre it.
Youssef

2013.11.28 | 09:06

4
The hontesy of your posting is there for all to see
Taduri

2013.11.27 | 05:27

3
Haha. I woke up down today. You've cheeerd me up!
for

2013.09.25 | 11:01

2
Сидеров - "националист" , национален предател !!! Благодарение на него , след 100 и кусур години отново ни управляват турци.
НАЦИОНАЛИСТ

2013.09.25 | 09:36

1
Очаква се политическият курник Сидероглу да се счупи от теманета и любовни усмивки към благодетелите си от ДПС и БСП по време на вота . Хронометъра е пуснат , времето му изтича и той знае, че повече парламент няма да види посмъртно ,затова каквото може да осребри от предателството си , това ще му остане !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини