Зет на депутат от ДПС почина загадъчно в болница

  • 23 септември 2013 21:27

  • 5270
  • 6
Зет на депутат от ДПС почина загадъчно в болница
©

Зетят на депутата от ДПС Хасан Хаджихасан е издъхнал мистериозно преди дни в областната болница във Велико Търново. 37-годишният Рейхан Чакъров е съпруг на дъщерята на народния представител и оставя две деца - на 6 и 10 г., сирачета. Той постъпил в спешното миналия четвъртък с висока температура, пише 24 часа.

"Приеха го в Първо вътрешно отделение. Не е бил на носилка, сам се е качвал по стълбите, за да даде кръв и урина за изследване. Правен му е рентген на бял дроб и изведнъж за 2 часа умира. Смъртта му за лекарите била загадка", каза Хасан Хаджихасан. Според него в болницата нямало кислородни бутилки и електрошок. Чакали повече от 10 минути, за да реанимират мъжа. "Щом с това не разполага областната болница, питам какво правят пациентите в Полски Тръмбеш например", възмути се Хаджихасан. Близките подписали декларация да не се прави аутопсия, тъй като по законите на исляма тя не се разрешавала. Според шефа на търновската болница д-р Людмил Гецов пациентът е постъпил с 39 градуса температура от спешния портал, след като преди това няколко дни е бил на домашно лечение.

"Лекуван е за диабет, имал е сърдечни заболявания и наднормено тегло - над 160 кг. Състоянието му се е влошило и е починал най-вероятно от проблем със сърцето", обясни той. "Не е вярно, че нямаме кислород - в старата болница се извършва оперативна дейност и има централно кислородно подаване. Наистина поради разделеността на базите, докато пристигне дежурен реаниматор от новата болница, са нужни десетина минути, но в отделението тогава е имало лекари", отхвърли д-р Гецов обвиненията, че на пациента не е оказана адекватна и навременна помощ. Според него близките на Рейхан не могат да имат претенции към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", след като отказали аутопсия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5270 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Иван

2013.10.08 | 08:16

6
ВСИЧКИ ЧИТАШКИ КУЧЕТА ДА ПУКНАТ .ПЛАЩАЛ ЛИ Е ОСИГУРОВКИ ТАЯ МАЙМУНА А?ИЛИ ПАК Е ЛЕКУВАН С НАШИ ПАРИ ,ПЪК И ЩЕ ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ.СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ АМУДЖИ
neli

2013.10.07 | 16:19

3
Иван, засрами се. Всички сме братя. Ти да не би да си извънземен. И той е роден от майка. Остави БОГ да съди политиците.
niz

2013.10.05 | 23:34

2
kato gledam kakvi gi pises ot teb po golyama i naveja maymuna nyama
voltran81

2013.10.08 | 02:50

5
като някои казваха да се закриват болници Вие роптаехте ,сега даже искате да ги увеличавате / т.е крадете и назначавате Ваши хора , но рано или късно Ваши хора влизат в болниците Че няма толко места в Правителствена и тогава боли на простолюдието ни е познато /
Мир нему!

2013.10.08 | 02:50

4
Нека Бог даде мир на опечалените! Жалко за семейството му!
saboleznovaniq

2013.10.05 | 23:33

1
Saboleznovaniq na semeistvoto i blizkite na po4inaliq.

Добави коментар

Водещи новини