Масовият убиец от Нейви ярд приел будизма, искал да стане монах

  • 17 септември 2013 08:33

  • 1510
  • 0
Масовият убиец от Нейви ярд приел будизма, искал да стане монах
© Getty Images/Guliver

Арън Алексис, който уби 12 души в американската военноморската база Нейви ярд във Вашингтон преди да бъде  застрелян от полицията, е носил три оръжия, предаде Асошиейтед  прес, като се позова на представители на правоохранителните органи.

Два източника от федералните агенции заявиха, че стрелецът е разполагал с автомат АР-15, ловна пушка и пистолет, който е  отнел от полицай на местопрестъплението. 34-годишният Алексис бе убит в престрелка с полицията вътре в Нейви ярд.

Според Федералното бюро за разследване (ФБР) мъжът е имал законен достъп до военната база и е използвал валиден пропуск.  ФБР разкри някои биографични данни за стрелеца, публикувани от  АП. Алексис е приел будизма, бил е набожен и според негови  приятели е искал да стане монах.

През септември 2010 г. масовият убиец от Нейви ярд е бил арестуван по подозрение, че е стрелял с огнестрелно оръжие, след като негова съседка е съобщила на полицията, че едва не била  уцелена от куршум, изстрелян от неговия апартамент. Тогава  Алексис заявил пред полицията, че пистолетът случайно е произвел изстрел, докато го е чистел, и затова не са му били повдигнати  обвинения. През май 2004 г. той бил арестуван в Сиатъл, тъй като стрелял по гумите на чужд автомобил, а по-късно обяснил пред  полицаите, че е получил пристъп на ярост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини