Зоопаркът във Варна отчита ръст на посещенията

  • 12 септември 2013 11:26

  • 984
  • 1
Зоопаркът във Варна отчита ръст на посещенията
©

За осемте месеца на тази година посетителите във варненския зоопарк са с 20 000 повече в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи днес директорът на зоопарка Иванка Стоянова, предаде БТА.

През миналата година зоопаркът е бил посетен от 130 000 души, а приходите от билетите са 113 000 лева. Годишната му издръжка е 300 000 лева, а персоналът е 20 души, които изпълняват по няколко длъжности, обясни Стоянова.

В момента в зоопарка има 300 животни от около 60 вида.

Представители на зоопарковите в страната предстои да учредят днес във Варна Асоциация на зоопарковете и аквариумите в България. Инициатори са зоопарковете във Варна, София и Добрич. На учредителното събрание присъстват представители на всички зоопаркове в страната с изключение на тези в Карнобат и Димитровград.

Освен това в учредителното събрание участват и Делфинариумът и Аквариумът във Варна. В момента в страната има 19 зоопарка, като от тях лицензирани са 14. Под условие са 13 зоопарка.

Основната цел след учредяването на организацията е тя да стане член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите. Според участниците в учредителната конференция като асоциация българските зоопаркове имат огромен шанс да работят по европейските стандарти.

От българските зоопаркове само Софияйският е асоцииран член на европейската организация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
984 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.13 | 12:36

1
Просто ходим на оглед когато падне зимата кого да изядем първи при положение, че безработицата не лови единствено работещите пенсионери и селяните особено тези които са фенове на Реформаторският блок и ГЕРБ!

Добави коментар

Водещи новини