Обявиха за общодържавно издирване 43 - годишен с прякор Кубето

  • 09 август 2011 13:52

  • 2712
  • 1
Обявиха за общодържавно издирване 43 - годишен с прякор Кубето
©

43-годишен мъж с прякор Кубето е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Бдителни граждани предотвратиха кражба на метална каса. Живущи в блок в жк „Лозенец” забелязали, че входната врата на техен съсед е взломена и веднага подали сигнал в Четвърто Районно управление „Полиция”.

Двама мъже, излизащи от сградата били забелязани пред входа. Те носели обемист предмет, увит в чаршаф. При опит да бъдат спрени от живущи, те изхвърлили товара и побягнали. След кратка гонитба, гражданите успели да задържат единия от тях и го предали на пристигналия на място автопатрул.

Задържаният е 37-годишният Н.А. - Колеца от София, известен на МВР и за кражби, грабежи, укривателство, противозаконно отнемане на МПС и притежание на наркотици и осъждан за противозаконно отнемане на МПС. Хвърленият „багаж” се оказал метална каза с нотариални документи, патрони за боен пистолет и класьор с монети с нумизматична стойност.

По случая е образувано досъдебно производство. На задържания е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

От проведеното разследване бил установен и съучастникът му Б.Н. на 43 години - Кубето, известен на МВР за кражби и хулиганство. В жилището му криминалистите открили заготовки за отключване на секретни патрони и инструменти. Б.Н.

В момента се укрива от полицията и е обявен за общодържавно издирване. Работата по задържането му и установяване на други извършени от двамата престъпления продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2712 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ССС

2011.09.27 | 15:43

1
Да го шибат яко сега парцала мръсен.

Добави коментар

Водещи новини