Цветан Василев изографисан в манастир (снимка)

  • 10 септември 2013 17:10

  • 4457
  • 5
Цветан Василев изографисан в манастир (снимка)
© Булфото

Шефът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е изографисан в манастира в Гигинци като ктитор, стана ясно от снимки, добили голяма популярност във фейсбук днес. Василев е представен като ктитор и епитроп. Изографисана и неговата съпруга Антоанета Василева.

Василев от няколко години е сред основните дарители на Църногорският монастир "Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски". Сайтът на манастира показва негова снимка още на началната страница и дава справка за сумите, които е дарил. Груба сметка показва, че Василев е предоставил на манастира над 300 000 лв.

"В тежкия момент след настъпването на световната финансова криза в помощ на братството щедро протяга ръка благоприветливият и благочестив български банкер г-н Цветан Василев. С негова помощ е завършена и благоукрасена новата монастирска църква "Св. Силуан Атонски", а също така са извършени и много други възстановителни дейности. Този достоен човек продължава традицията на "по-издигнатите измежду българите" да оказват щедра подкрепа на църквата и заслужено е наречен нов ктитор и първи епитроп на Църногорския монастир", това пък е написано в историческата справка за манастира в сайта му.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4457 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.09.08 | 19:22

5
Така се получава като църквата е по-корумпирана и от властта! Това само може да докаже,че България никога няма да стане европейска държава!Единия мафиот Архонт другия изографисан просто нямам думи...
Аз казах.

2014.09.08 | 16:26

4
Бате ви Бойко как не се е сетил и него да изографисат?! Може и с топка в краката :)) Всъщност той кога ще си плати за возенето на "Бистришките тигри" с правителствения самолет.

2014.09.08 | 16:24

3
Следващият е предателя на България Вейсал (прекръстен по-късно на Волен ) , да се готвят Лайнеков и Късото Човече - Биг Ла (йнара )--все светли личности, допринесли за просперитета на нацията. Списъка може да бъде продължен поне със 100 имена, но нямаме толкова храмове, очакваме "ктиторите" да ги построят. КАКВАТО НИ ЦЪРКВАТА, ТАКИВА СА И КТИТОРИТЕ !!!
Номер 3-пореден

2014.09.08 | 16:24

2
Брат"чед (Цецо) и светец да те направят у Църне Горе,кат идеш горе при свети Петър-пак ще те метне долу у пъклото-буди сигурен!
off

2013.09.11 | 08:56

1
Прелича на обложка на албум на SLAYERRRRRRRRRRRRRR

Добави коментар

Водещи новини