Съпруг обеси жена си и се наръга, за да прикрие убийството

  • 04 септември 2013 06:35

  • 4432
  • 1
Съпруг обеси жена си и се наръга, за да прикрие убийството
©

Съпруг удуши жена си, след което се наръга с кухненски нож, за да представи нещата така, все едно, че съпругата му е искала да го заколи, преди да се самоубие, стана ясно в съд. 43-годишния Стивън Барнсдейл-Куин използва точилка, за да стегне примката около врата на жена си Шантел, докато я души в леглото.

Съдебно жури чу как той е завъртял кухненското пособие шест пъти, за да стегне черен синджир около врата й. Барнсдейл-Куин предварително подготвя примката, използвайки веригата и ластик за коса. Съдебното жури в Кралския съд в Шефилд чу показанията на Барнсдейл-Куин, според които 35-годишната му съпруга, която страдала от силна депресия, го нападнала с кухненски нож, който бил все още забит в корема му, когато пристигнала Бърза помощ. Бащата на две деца по-късно разказва в полицията, че тя е използвала примката, за да се самоубие на 4 март в апартамента, който двамата делят в Дарфийлд.

Обвинението твърди, позовавайки се на научни доказателства, че жената не е могла да се удуши сама, и че съпругът умишлено се е самонаранил и е разпръснал кръвта си по трупа на жертвата, докато тя е лежала мъртва в леглото. Двойката, работила за Службата по труда и пенсиите, има брак от 10 години, но има и финансови проблеми, а техният предишен дом е бил конфискуван.

Прокурор Майкъл Слейтър заяви, че Барнсдейл-Куин, удушавайки жена си, си е нарязал лицето, врата, ръцете, гърдите и единия крак, „за да създаде фалшивото впечатление, че той е бил нападнат от покойната, която след нападението е отнела сама живота си, използвайки примката“. Обвиняемият бе арестуван още в линейката на път за болницата. На разпит два дни по-късно той заявява, че жена му го е нападнала с кухненски нож без очевидна причина, след което се е самоубила. По думите на Слейтър обаче, двойката е имала сериозни финансови проблеми, като и двамата са били с влошено здраве. Също така, Барнсдейл-Куин никога не е споменавала за самоубийство пред близки и роднини в месеците преди смъртта й.

Фелдшерът заварва Барнсдейл-Куин да диша тежко с лице надолу в коридора с малък кухненски нож, забит в корема му, след като той подал сигнал в Бърза помощ. Медикът също открива трупа на жена му да лежи на леглото, като главата й била положена на възглавница, която тя използвала за четене. Примката с точилката била увита около врата й. „Тя откачи“, му казва обвиняемият.

Докато Барнсдейл-Куин бил откарван в болница, ножът, който едва пробил корема му, изпаднал. На въпроса на лекарите в болницата, как е получил прорезните рани по тялото си, той отговоря: „Защитавах се“. По ръцете му не са намерени рани, получени при защита, и той не се е нуждаел от операция. „Той не е бил нападнат от Шантел или някой друг, той си ги е нанесъл сам“, категоричен е Слейтър. На разпитите в полицията обвиняемият твърди, че жена му го е нападнала с ножа. „Размахваше го наляво и надясно, опитах се да избягам“, казва той.

Шантел е преживяла два спонтанни аборта, заради които е изпадала в мрачна депресия, която е лекувала с антидепресанти. Била е сприхава и е страдала от умора, болки в гърба и стомаха. По думите на Стивън в съдбовния ден, тя останала в леглото, а той станал рано, за да изглади дрехите, за да й приготви храна за работа и да направи закуската за двете им деца, преди да ги заведе на училище. Той също сготвил и изчистил.

Преди Шантел да умре той я масажирал половин час, след който двамата правили секс. После той заспива на дивана. Стивън твърди, че се е събудил и разбрал, че жена му драска врата му с нокти. „Все едно, че режеше с трион, беше много странно. Изпаднах в шок, ужас и не можех да повярвам какво се случва“, разказва той. Нападението достига своята кулминация със забития в корема му нож.

В съда също стана ясно, че съпругата му, която приела редица медикаменти срещу депресията си в деня на смъртта си, е поддържала контакт във Фейсбук с бивш партньор и те са си разменили съобщения.

По-рано Барнсдейл-Куин разказа на полицията, че двамата с Шантел са се обичали и са имали щастлив брак.

Последвайте канала на

Novini.bg
4432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.05 | 10:47

1
Абе вие нормални ли сте? Пак ви питам дали сте нормални??? А? Нормални ли сте а?

Добави коментар

Водещи новини