Брюксел ще бистри спора за Гибралтар

  • 13 август 2013 12:42

  • 1591
  • 2
Брюксел ще бистри спора за Гибралтар
© gettyimages

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. може да попаде официално оплакване в Европейската комисия заради кризата около Гибралтар, предаде Евронюз.

Днес говорител на правителството в Лондон нарече блокирането на границите на владението на Обединеното кралство от страна на Испания безпрецедентно и политически мотивирано. "Мерките на Мадрид може да имат тежки юридически последици", заявиха от Лондон. Испания въведе строг контрол върху влизащите на нейната територия коли, като мярката стана причина за километрични опашки и задръствания. Вчера Великобритания изпрати няколко кораба от военния си флот към Гибралтар, завладян през 1704 г.

Правителството на Мариано Рахой по-рано заяви, че разчита на Аржентина, като смята да постави въпроса пред Съвета за сигурност на ООН. Мадрид търси съюзник в лицето на Буенос Айрес заради спора между латиноамериканската държава и Лондон за Фолклендски (Малвински) острови.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.22 | 16:13

2
Много ясно, че Гибралтар принадлежи на испанците. Гнусните англичани трябва да го освободят.
dido

2013.08.22 | 13:07

1
не искам да вземам страна, ама ние като влизахме в европейския съюз и ни накараха, същите тези, които сега спорят, да подпишем документ че нямаме претенции към съседните ни страни, които също са в ЕС. тия така наречени демократи къв х.й държаха, че не са подписали и те такъв документ, или те подробностите са само за страните трета ръка, като нашата

Добави коментар

Водещи новини