Кунева към Борисов: Не, не събираме механично проценти

  • 08 август 2013 16:05

  • 6644
  • 79
Кунева към Борисов: Не, не събираме механично проценти
©

Не, „Движение България на гражданите“ не се занимава с механично събиране на проценти. В последните 2 месеца след изборите имаме над 1000 нови членове. Очевидно политиката ни за изграждане на модел на обществен живот без задкулисни договорки и основан единствено на честност дава резултат. В „България на гражданите“ сме хора с десни и дясно-центристки убеждения, които вярваме, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, за да оставят място на гражданското общество.

Това заяви днес лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по повод изявление на председателя на ГЕРБ отправено към партиите в Реформаторския блок. "Пораженията, които нанесе управлението на бившия премиер г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г именно върху гражданското общество, бяха очевидни още през месец февруари за всички. Такова е убеждението и на другите партии в Реформаторския блок. Дано за председателя на ГЕРБ да стане ясно, че в реформаторското обединение сме събрани партии, които вярват в общи идеали и имат общи ценности, а не са заедно за механично сливане на проценти и за участие във властта на всяка цена. Междувпрочем, участник във властта в момента е ГЕРБ с голяма парламентарна група. В битността им на управляващи ние нямахме никакви допирни точки с тях. В сегашната им роля на парламентарна партия – също, защото те трябваше да имат функцията на силна и национално отговорна парламентарна опозциия, но абдикираха. Ръководстсвото на ГЕРБ има да извърви дълъг път на промяна, за да покажат, че са нещо различно от БСП, ДПС и Атака", категорична беше Кунева.

Секретарят на партията Йонко Грозев допълни: "ГЕРБ не са показали, че са направили преоценка на своето управление и на изключително проблемните управленски практики от гледна точка на Реформаторския блок". Като такива той посочи политическите назначения в държавните институции, полицейщината и подслушването, липсата на ефективна борба с корупцията, манипулация на вота, задушаването на малкия и среден бизнес и изгражданато на монополи във всички области. "Без такава ясна оценка и действия, които създават увереност, че ГЕРБ няма да повтори същите практики,“Движение България на гражданите“ и Реформаторският блок не биха могли да поемат ангажимент за съвместно управление", заключи още Йонко Грозев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6644 79

Свързани новини

Коментари 79

Добави коментар
До Любо Ангелов

2013.08.22 | 09:58

79
Това че Пръмова не го ще е добре. Той няма място в тази кал. Там е за теб. От 20 години България се унищожава от комунисти, седерасти, костовисти и турци. Педераси като теб работят в полза на това - "безкористно" нали. Гад си ти мръснико. Нямаш право да се наричаш българин, както и шефовете ти от "Пропаганда и агитация". Работите против родината си. Предатели мръсни!

2013.08.21 | 08:38

78
Хищна хиена!

2013.08.21 | 08:38

77
ТАЯ ШМАТКА,СЕ МЪЧИ ДА СЕ ПРАВИ НА ЛИДЕР.НАЙ-МНОГО ДА И БИЯТ ШУТА ВСИЧКИ,КАКТО СТАНА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ.АКО ДЕСНИТЕ НЕ СА ЕДИННИ,НЯМА КАК ДА СВАЛЯТ-3-ГЛАВАТА ЛАМЯ ОТ ВЛАСТ
Марк

2013.08.21 | 08:37

76
Поредното доказателство /ако такова въобще е необходимо/, че снахата на Политбюро провежда политиката на червената паплач!! какво по–изгодно за Котерията БСП и присъдружното им ДПС от изолация на ГЕРБ!! Всички червени изрози следва да бъдат изхвърлени извън българската политическа сцена!! Куневица–пръмовица е особено гнусен случай!! да се чуди човек на СДС и ДСБ !! Възможно ли е такова политическо късогледство от тяхна страна?!? Отговорът за съжаление е: ДА!
кочо

2013.08.21 | 08:36

75
На всички е ясно, че за да бъдат свалени комунистите от власт трябва да има обединение на център и дясно. Станишев много добре знае, че за да е на власт трябва да ги разединява и да се надупва на турците. И тази овца Кунева изпълнява точно разпорежданията на червените боклуци, защото не забравяйте ,че и тя е от червеното котило. Така че тя пак няма да влезе в парламента, но колкото и малко проценти да отцепи от избирателите все ще е от полза за тъпия украинец. Осъзнай се народе! Не играй по свирката на такива измекярки като кривоустата Кунева!
Казах

2013.08.21 | 08:36

74
Кунева - премиер, България - нормална европейска държава. Това е.

2013.08.09 | 15:07

14
Ти луд ли си? Един от най-големите национални предатели. Затвори 3 и 4 -ти блок на АЕЦ Козлодуй и с това се постави началото на края на Българската енергетика. Отпусна заем за 500 лмн,чрез париба и обра яки комисионни и колко още подмолни неща, за които дори и не подозираме. А в този така наречен реформаторкси блок, погледнете, кои гравитират? все компрометирани личности и плъхове, които напускат потъващи кораби - хора без морал и ценностти, идеали и тн, за тях участието във властта е самоцел. Не благодаря тази безпринципно събрана пасмина да участва във властта. сега ще трябва да търпим и техните платените коментатори да ръсят глупости и омраза
ДО ПРЪМОВА /КУНЕВА/

2013.08.21 | 08:36

73
"В „България на гражданите“ сме хора с десни и дясно-центристки убеждения, които вярваме, че партиите трябва да отстъпят крачка назад, за да оставят място на гражданското общество" -казва Кунева. Ама Другарко Кунева,точно вие ли ще говорите за десни убеждения? А как мислехте до 1989 година? Не вярвахте ли в комунистическите ценности? Какво мислеше члена на ЦК на БКП дрругаря Иван Пръмов по въпроса за демокрацията и десните ценности? На това му се вика ДЕМАГОГИЯ,НАГЛОСТ И ЦИНИЗЪМ. Защо ли пък ни мислите за късопаметни? СИКТИР !
тези да не слагат феса

2013.08.21 | 08:36

72
Какво ми възхвалявате Кунева-Пръмова.Кьорави ли сте, та не виждате кои са в реформаторския блок.Не Борисов ще ги търси,те него ще търсят след изборите,ако разбира се не се продадат на сегашните.Каквото и да си говорим бсп,дпс и герб имат твърд електорат,които при никакви обстоятелства няма да спре да гласува за тях.А най-много електорат (не знам да се смееш ли,да плачеш ли) има герб.Може с малко да е,но пак ще са първа политическа сила.Реформаторския блок да спре да си вири нослето,защото нито една от тези партии,които са в този блок, не мина 4 % бариера.
М21

2013.08.21 | 08:35

71
Злобната, кривоуста комунистка си отмъщава на Бойко за това, че я отряза от поста ЕВРОКОМИСАР!! Но тя трябва да знае , че е един вонящ политически труп и никога няма да влезе в Парламента!! НИКОГА!!

2013.08.21 | 08:35

70
Кунева, нищо ново не казваш и в този си ПР ! Усещаш че до май 2014 та ще има нови избори и си започваш плетката, само че с клишета. Ако такива ги развиваш още месец - два , целия ви "реформаторски" блок няма да събере и 1% на избори ! И не ми ги приказвай, че не искате власт на всяка цена - на всеки, който прави партия и участва в избори целта му е ВЛАСТ ! Или, както е модерно сега - да властвува !
:)

2013.08.09 | 15:05

12
Ако искаше власт на всяка цена, Кунева щеше да приеме предложението на Борисов да стане премиер с мандата на ГЕРБ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини