Берлускони се опитва да успокои опасенията за финансите на страната

  • 05 август 2011 07:17

  • 747
  • 0
Берлускони се опитва да успокои опасенията за финансите на страната
© Guliver / Getty Images

Намиращият се под напрежение италиански премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 опита да успокои опасенията, че Италия се насочва към финансова криза, предава Скай Нюз.

Същевременно той се изправи пред нови призиви да подаде оставка. 74-годишният Берлускони изнесе първата си публична реч за кризата, заплашваща да погълне третата най-голяма икономика в еврозоната.

Берлускони подчерта, че страната е засегната заради „криза на доверието” и че на това трябва да се реагира „последователно, твърдо, като се пренебрегва нервността на пазарите”.

„Политическата система е солидна. Фундаментите на нашата икономика са солидни, банките ни са ликвидни и преминаха стрес тестовете. Пазарите не вземат предвид нашата солидност и сила”, заяви Берлускони.

Италианският премиер, който беше замесен в поредица секс скандали и срещу когото в момента се водят четири дела, отрече твърденията на опозицията, че правителството му се срива.

Последвайте канала на

Весела Найденова
747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини