50 дни #ДАНСwithme (обновена)

  • 02 август 2013 19:34

  • 8286
  • 57
50 дни #ДАНСwithme (обновена)
©

Дните на гражданско недоволство стигнаха юбилейното число 50 от общо 74 на управление на кабинета "Орешарски". От днес обаче Народното събрание излиза във ваканция след приети 23 законопроекта и 89 решения. Независимо от това част от протестиращите се зарекоха, че ще скандират "Оставка" на площад "Независимост" всеки ден от депутатската почивка.

С първоначална цел за пълна блокада на парламента започна и сутрешният флашмоб "На кафе пред парламента". Заявката за обсада не се състоя, но част от активистите обещаха, че ще се опитат да изпълнят заканата си тази вечер.

Друга инициатива за тази вечер е, когато протестиращите стигнат пред сградата на Народното събрание да застанат на едно място за минута и да мълчат, в знак на безмълвие към правителството.

Утре сутринта е заплануван и антиправителствен поход под наслов „Орешарски марш!", разпростирайки се извън жълтите павета и социалните мрежи, като крайната цел е резиденция Евксиноград, където ще почива част от политическия елит.

19:00 - Протестиращите започват да се събират, избягвайки силното слънце. За момента е броят на хората на площад "Независимост" е значително малък. Полицейското присъствие в района е засилено. Все още улиците в района не са затворени.

19:30 - Протестиращите блокираха движението в района на Министерски съвет, като движението по бул. „Цар Освободител" и бул. „Ал. Дондуков" е спряно. По-голяма част от хората пред президентството се изнесоха на паветата пред Министерски съвет. По данни на МВР към този час около 300 души са се събрали пред Министерски съвет в София. Протестът протича в спокойна обстановка. Няма данни за нарушения на обществения ред или инциденти. Полицията охранява протестните действия.

Недоволните граждани пресъздават събитията с белия автобус от 23 юли. Те разиграват случилото се като сценка с актьори, облечени като рицари и такива с каски на главите, на които пише „милиция”. Протестиращите с каските симулират бой с палки. Участниците в протеста бият с тъпани, чуват се викове „хей”.

20:00 - Около 1000 души са протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към този час шествието е тръгнало към сградата на Народното събрание. Полицейските екипи обезпечават обществения ред и сигурност.

20:45 - Стотици протестиращи 5 минути мълчаха пред сградата на Народното събрание в знак на безмълвие към управлението на България.

21:00 - Протестиращите почетоха с минута мълчание паметта на загиналите в мина "Ораново" като склониха глава пред сградата на МС. Хората са поставили кутия, в която събират помощи за близките на загиналите миньори.

Движението по "Орлов мост" вече е блокирано.

21:30 - Протестиращите се разотиват с уговорката, че утре пак ще скандират исканията си пред парламента, независимо от това, че в сградата няма да има кой да ги чуе.

Последвайте канала на

8286 57

Свързани новини

Коментари 57

Добави коментар

2013.08.04 | 10:38

57
Най-малко 500 училища трябва да бъдат закрити тази година. В малките градове има по 2-3 гимназии от 9-12 клас, които за да вържат двата края формират фиктивни вечерни класове. Обединете ги с основните училища, които също изпитват недостиг на ученици. Училища само от 1-12 клас с различни паралелки. Другото е източване на много пари от държавата.

2013.08.04 | 10:34

56
Клисо Клисава цяла гимназия почти е с фиктивни ученици, записани само на книга в малкия град. Нито идват на училище, нито знаят да пишат. Но счетоводителя е доволен, че има наличност на свидетелства защото само от тях се интересували от инспектората. Не от присъствието и ученето на учениците. За резил има записани ученици, които работят в чужбина и не са стъпвали в училището, но ще се дипломират. МАХНЕТЕ КЛИСАВАТА МИНИСТЪРКА

2013.08.04 | 02:39

55
ми като са ви минали 40-те, айде лека ви...

2013.08.04 | 02:38

54
НЕДЕЙ ДА СПЕКУЛИРАШ С ОПРЕДЕЛЕН ВИД И МАРКА СТОКИ,НЯМА ИНФЛАЦИЯ 110 ПРОЦЕНТА.ЗА СЕКУНДИ МОЖЕШ ДА ПРОВЕРИШ.

2013.08.03 | 09:02

40
Няма спекулация от моя страна и ако малко се поразровиш и проследиш ръста на основните стоки от 2009 година насам,ще се убедиш,че изложеното от мен в по-долния пост си е абсолютна истина.Като икономист би трябвало да знаеш,че при ръст на цени и замразяване на заплати следва замиране на пазара поради липса на покупателна способност.Поправи ме,ако греша...

2013.08.04 | 02:36

53
Само АТАКА ! Четете плана СИДЕРОВ ! Това е спасението ! Б-ия на българите !Крадците и бандитите в затвора ! Като се почне от президента и надолу !
МИНЬОР

2013.08.04 | 02:34

52
БСП И АТАКА И ДПС ЗАЩО НЕ ДАРИХА ДОРИ 1 ЛЕВ ЗА СЕМЕЙСТВАТА НА ЗАГИНАЛИТЕ МИНЬОРИ? ГЕРБ ГО НАПРАВИХА! ДАРИХА 25 000 ЛЕВА. ПОМОГНАХА! ЗНАЕШ ЛИ КОГА ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСПДПСАТАКА? НИКОГА!

2013.08.03 | 09:41

45
Знаеш ли какво значи хвърляне на прах в очите и евтин пиар?Само глупак не би съзрял,че става дума за опит за трупане на медийни дивиденти от трагедията на хората.А колкото до това за кого ще гласуваш-всеки има право на мнение,а моето е,че по-провалено управление от това на Герб България не е имала в цялата си най-нова история.Не може народа ти да гладува,а ти да гледаш магистралите и дефицита-оттук можеш сам да прозреш "социалната им загриженост".В долния пост ти писах,сега ще го повторя-герберите съзнаваха,че народа изнемогва,но от социалната програма няма как да откраднеш защото всичко е точно определено,докато при строеж нали знаеш как е-спести от това,от онова....Целта на герб е една-грабеж,грабеж и пак грабеж.

2013.08.03 | 07:01

26
LYUBO ANGELOV-HOMO.ТИ ОЩЕ ЛИ СИ ПИШЕШ САМ-ШИЗОФРЕНИК.ЗАЩО НЕ НАПИШЕШ НЕЩО ЗА ДПС-ВАШИТЕ ТЪПКАЧИ.ЗНАЕМ,ЧЕ СИ ДЕВСТВЕН ИДИОТ,ЧЕ КОЕ МОМИЧЕ БИ ТИ ПУСНАЛО.ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ Я КАРАШ НА ЧИКИИ И ЩЕ СИ МЕЧТАЕШ ДА СИ ДЕПУТАТ ОТ АТАКА.ТЪП,ПРОСТ И ОГРАНИЧЕН СИ ТИ

2013.08.04 | 02:33

51
Аз съм ВЕЧЕ депутат ! В следващия парламент ще сме 3 пъти повече ! ГЕРБ ще отсъства за твое съжаление ! ХАХАХАХА !

2013.08.04 | 02:33

50
Ближи ми задника отвътре,изпедерастял дюстабанлия !!!

2013.08.03 | 09:40

44
По изказванията ми приличам ли ти на Любо Ангелов?Очевидно той е другия,с който спориш,но не сме един човек и всеки с малко разсъдък би го видял.В предишните си постове изразих мнението си относно политиката на партията ви и способите,които използваше.Не може да правиш финансова дисциплина на гърба на хора,които и тогава,в началото на управлението на ГЕРБ,едвам връзваха двата края,а пък засега да не говорим..положението е направо катастрофално.Само,че Бойко и Цветанов много добре съзнават,че народа магистрала не яде,но от инфраструктура може да се краде,докато от социалната програма-не!
111

2013.08.04 | 02:33

49
На всички,дори и на управниците име е ясно че няма да изкарат цял мандат. В момента се борят да вкарат колкото могат повече закони които да работят за тях, както и да сложат на всички ключови места техни хора. Глупостите с разследването на ЦЦ, ББ и така на татък са само прах в очите на хората. Ако си мислите че ще осъдят някои много се лъжете. За да има промени, трябва народен съд за всички участвали в погубването на държавата ни и да се започне на чисто. ДРУГ НАЧИН НЯМА. Вече се наслушваме кака всяка партия в последния четвърт век идва за да ни оправи. За съжаление от зад...

2013.08.03 | 08:22

36
На снимката надписа на зградата на НС трябва да се поправи на "Сединението прави ОЛИГАРХИЯ в тази зграда и от там на държавата"

2013.08.04 | 02:32

48
не е Зграда, а Сграда. Хайде поне малко се ограмотете, де.

2013.08.03 | 07:19

33
ОПРАВДАНИЕТО,КОНСЕРВАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ(ИГРА НА СИГУРНО)НАЙ-ГОЛЯМАТА ВИНА НА ГЕРБ СА ФОТОВОЛТАИЦИТЕ,ОТ КЪДЕТО СКОЧИ И ТОКА.НЕ,ЧЕ ЗАЩИТАВАМ ДЯНКОВ,ОПРЕДЕЛЕНО Е ИМАЛО НЕЩО КОЕТО ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ПО ЛЕКО ПРЕМИНАВАНЕ ПРЕЗ КРИЗАТА.ВСЪЩНОСТ ТОЙ ОСТАВИ ДЪРЖАВАТА В ЕДНО МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИЕ(ЗА СМЕТКА НА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ БЪЛГАРИН)НА НЕГО МУ ИЗЛЕЗНАХА ВСИЧКИ СМЕТКИ НАКРАЯ.БЕЗ ИНВЕСТИЦИИ ДРУГИЯ ВАРИАНТ Е ДЪЛГ,КОЙТО ГЕРБ СПЕСТИХА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ(МОЖЕХА ДА ТЕГЛЯТ,ДА НИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ,ДАСИ ИЗБУТАТ МАНДАТА,А ПОСЛЕ,КАКВОТО СТАНЕ)БАНКОВИТЕ ДЕПОЗИТИ СКОЧИХА ДВОИНО,КОЕТО Е ДОБРА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ИКОН. РАСТЕЖ,ТРЯБВА ДА ВЪРНАТ ДОВЕРИЕТО НА ХОРАТА,ДА ПРЕВЛЕКЪТ ИНВЕСТИЦИИ И ДА НАКАРАТ НАРОДА ДА СИ ХАРЧИ И ИНВЕСТИРА СПЕСТЯВАНЕЯТА.СЕГА ЩЕ ВИДИМ ОРЕШАРСКИ,АКО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ИЗЯВИ.ТОЙ ИСКА ДА ПРЕДИЗВИКА ИМЕННО ИКОН. ИМПУЛС.ХАЙДЕ АЗ СТАВАМ
ДО ТУК С ДЪРЖАВНОСТТА!!! Франсетата ни купиха ЛЕВА

2013.08.04 | 00:16

47
В резюме – родният лев вече няма да се печата от българската БНБ, а от мажоритарния собственик в новото дружество – френската „Франсоа-Шарл Обертюр Интернасионал” С.А, която печата еврото. БНБ го е казала на прав текст в последните два абзаца. Запитайте се за какъв дявол им е на французите левът? Не им трябва – печалбата от него е минимална. Тогава защо идват, при това като мажоритарни собственици? Защото в мафиотизираната България никой няма да позволи печатането на българското евро (онова, което вече е с надпис на кирилица) да е в родна печатница, пък била и тя на БНБ.

Добави коментар

Водещи новини