18 години зад решетките за британец, убил българче

  • 01 август 2013 14:14

  • 1439
  • 0
18 години зад решетките за британец, убил българче
©

Софийският апелативен съд потвърди 18-годишната присъда за 73-годишния британски гражданин Дейвид Бел Брайсън, убил 11-годишно момче от видинското село Лагошевци, съобщава БНР.

Припомняме, 11-годишният Станислав Мирчов бе обявен за издирване на 4 януари 2012 година. След 17-дневно издирване тялото на детето, захвърлено и нахапано от чакали, беше намерено в местност до село Лагошевци.

За разкриването на престъплението бе използван и детектор на лъжата, на който премина и британецът Дейвид Бел Брайсън. На полиграфа чужденецът, заселил се в Логошевци преди 5 години, направи пълни самопризнания за извършеното престъпление и възстановка на зверското убийство. Пред Видинския апелативен съд по-късно убиецът заяви, че е невинен и не е убил детето.

Назначената съдебно-медицинска експертиза установи, че преди да бъде убит, Станислав многократно е бил насилван. Мотивът на убиеца е, че 11-годишният Станислав е тормозел кучето му. Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

През януари Окръжен съд Видин постанови 18 години затвор за Брайсън.

Последвайте канала на

1439 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини