Британецът, убил 12-годишният Станко: Мога да убия, но не съм го изнасилил

  • 30 ноември 2012 06:34

  • 2411
  • 3
Британецът, убил 12-годишният Станко: Мога да убия, но не съм го изнасилил
©

Подсъдимият за убийството на 12-годишния Станко от видинското с.Лагошевци Дейвид Бел Брайсън и днес твърдеше пред съда, че е направил самопризнания под хипноза, въпреки че в съдебна зала бе показан видеозапис от следствен експеримент, по време на който той прави възстановка на престъплението, пише 24 часа.

На въпрос защо под чуждото внушение не е признал и за изнасилване на момчето, каквато е била първоначалната версия на полицията, шотландецът обясни, че не можел да се насили да признае за изнасилване, защото не е хомосексуалист и това не е в характера му. "Ако обвинението беше за убийство и изнасилване на жена, щях да кажа да", заяви Брайсън.

Твърденията му, че е бил хипнотизиран, за да прави признания, са опит да се манипулира съдът, каза психиатърът д-р Борян Калчев. По време на беседите с Брайсън експертите са установили, че в ценностната му система кучето заема по-високо място от Станислав, когото многократно наричал копеле.

"Шибано копеле! Идиот!", крещи Брайсън и на следствения експеримент, докато души и влачи манекена, изобразяващ Станко, видяха днес присъстващите в съдебната зала. "Абсолютно откачих, бях напълно луд, главата ми беше празна. Ако някой ме беше срещнал, щях да го пусна и да му кажа да се маха и да се прибира вкъщи, но за съжаление нямаше никой", казва още във видеото подсъдимият.

По искане на прокурора Владислав Влашев делото бе отложено, за да бъдат доведени за повторен разпит двама свидетели, които твърдят, че в деня на убийството шотландецът е бил в автосервиза им във Видин. До 10 януари, когато ще е следващото заседание, трябва да бъде предоставена справка за клетките на мобилни оператори, в чиито обхват са провеждали разговори на 4 и 5 януари Брайсън и двамата му свидетели, за да се установи движението им.

Последвайте канала на

Novini.bg
2411 3

Коментари 3

Добави коментар
БГ

2013.10.24 | 17:48

3
В България от Европа, особено от Англия идват най-големите отрепки и помияри. Повечето карат на социални помощи в родината си. Като ги погледнеш и се сещаш за най-изпаднали клошари и алкохолици.

2012.11.30 | 09:12

1
като се огледаш, май точно тук им е мястото... така добре сме им го подготвили
коректор

2012.12.02 | 10:02

2
махни тоя пълен член от "12-годишния"! (sry за грозната шега, която се получи, без да искам)

Добави коментар

Водещи новини