ВСС отстрани Емил Христов като прокурор

  • 18 юли 2013 14:52

  • 6558
  • 4
ВСС отстрани Емил Христов като прокурор
©

Висшият съдебен съвет отстрани Емил Христов от длъжност „прокурор” в апелативен съд гр. Бургас и длъжност „административен ръководител” на същата прокуратура.

Предложението за отстраняване до приключване на досъдебното производство срещу магистрата беше направено от главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и добавено като допълнителна точка в заседанието на съвета. След тайно гласуване, проектът за отстраняване беше приет с 20 гласа „за” и 3 „въздържал се”.

Продължава заседанието на Висшия съдебен съвет. Висшият съдебен съвет гласува предложението за повишаване на Гергана Стефанова Никова, съдия в Софийски градски съд, с ранг „съдия в Апелативен съд (АС)”, командирована в АС-София, на място в по-горен ранг „съдия във Върховен касационен съд и Върховен административен съд” с 19 гласа „за” от общо 20. Комисията по предложенията и атестирането предлага на заседанието да се проведе периодична атестиране и да се приеме комплексна оценка за атестирането „много добра” на няколко кандидати.

Членовете гласуваха оценката на Нели Генкова Събева, съдия в Апелативен съд гр. Бургас, Емануил Иванов Еремиев, съдия в Апелативен съд гр. Велико Търново, Емилия Стоянова Колева, съдия в Софийски градски съд, командирована в АС–София, Иво Василев Добрев, съдия в Окръжен съд гр. Бургас, Марияна Георгиева Маринова – Карастанчева, съдия в Окръжен съд гр. Бургас, Албена Георгиева Палова, съдия в Окръжен съд гр. Пазарджик, Милена Рангелова Даскалова, заместник на административния ръководител на Окръжен съд гр. Перник, Виктор Богданов Георгиев, заместник на административния ръководител на Окръжен съд гр. Перник, Свилен Станчев Иванов, съдия в Окръжен съд гр. Шумен, Румяна Вълчева Райкова, съдия в Окръжен съд гр. Шумен, Ралица Иванова Хаджииванова – Ангелова, съдия в Окръжен съд гр. Шумен, Николай Енчев Иванов, съдия в Окръжен съд гр. Ямбол, Даниела Димитрова Недева, заместник на административния ръководител на Административен съд гр. Варна, Евелина Иванова Попова, съдия в Административен съд гр. Варна и други.

Последвайте канала на

6558 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ГНИЛА ЯБЪЛКА

2013.07.19 | 18:14

4
Нали разбирате, че това което се случва НЕ Е ХУБАВО. Да, добре е да се разкарват гнилите ябълки, но не е добре ако това се прави: - с цел да се сменят с други гнили ябълки, наречени 'наш човек' - след публично изкарване на СРС в медиите от неизвестен доброжелател (това е близко до рекет и терор) - ако цялата система е гнила ябълка БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
гласоподавател

2013.07.19 | 18:14

3
Прочетох, за много повишени и положително - атестирани служители на Закона, от Бургас. Нормално е да се запита - човек:- при положение, че - ШЕФЪТ им, е "разигравал коня" си, години-наред, пред очите им:- пряко - морала и етичните правила, ТЕ /повишените и положително - атестираните!/ - къде са били? Да не-би, на - Луната? Да попитам й - ВСС:- колко от атестираните, са сигнализирали за нарушения - ИВСС и ако няма подобни сигнали, деянието им не съставлява ли, мълчаливо съучастие?
burgas

2013.07.19 | 17:21

2
bravo.
Бай Димо

2013.07.18 | 21:39

1
Браво Сотирче!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини