Цветлин Йовчев: Хизбулла стои зад атентата (снимки)

  • 18 юли 2013 10:15

  • 3539
  • 10
Цветлин Йовчев: Хизбулла стои зад атентата (снимки)
© Булфото

Има ясни следи, които казват, че „Хизбулла” седи зад атентата в Бургас. Това каза пред журналисти в Бургас министърът на вътрешните работи Цветелин Йовчев.

Йовчев посочи, че това може да се каже от това, което е събрано. „За да можем да говорим от процесуална гледна точка за доказателства, това изисква да бъдат извършени съответните действия: правене на експертизи, разпитване на хора, включително и на тези, които са заподозрени, което по обективни причини няма как да се случи в момента”, посочи министърът.

Йовчев обясни, че не може да каже нищо ново относно атентата. „Има информация, получена по международния обмен, която потвърждава направените от експертите заключения до момента. Всички детайли, които могат да бъдат споделяни, трябва да станат единствено и само след разрешение на прокурора”, категоричен бе Йовчев.

Благодарих на г-н Николов за доброто сътрудничество с МВР. Това е един от градовете, който можем да посочим като пример за много добро сътрудничество между Министерството на вътрешните работи и структурите на местната власт, заяви министърът. „Запознах г-н Николов с новата ни организация, която въвеждаме, за да търсим по-голяма ефективност и го помолих да продължим доброто сътрудничество в тази посока. Имаме пълно разбирателство и наистина съм благодарен на кмета”, каза още Йовчев. „Обсъдихме мерките, които прилага в момента МВР, за да осигури по-голяма сигурност на чуждестранните туристи. Имаме отново пълното съдействие на общината и в резултат на това е проведен комплекс от мерки, който вече дава резултат.

Според мнението на няколко посланици на европейски държави в момента имаме значително подобряване в сигурността на чуждестранните туристи. Това е една добра съвместна работа между местната власт и МВР”, поясни министърът. По време на срещата с кмета Николов, е била обсъдена необходимостта от откриване на нов полицейски участък в к-с „Меден рудник”. „Предстоят конкретни разговори на експортно ниво за това къде, как и по какъв начин може да бъде реализиран този проект”, заяви министърът. Обсъдени са били и възможности за по-широко взаимодействие и съвместна работа по отношение реализирането на програми, които са от типа на „сейф сити”, т.е. съвместно използване и изграждане на видеонаблюдение и други системи за сигурност. Министърът заяви, че е много доволен от проведената среща с кмета на Бургас.

Директорът на ОД на МВР в Бургас ще остане на поста си. Милен Димитров се ползва с моето доверие.

Последвайте канала на

3539 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Боздуган

2013.07.18 | 16:04

10
Какво е това Атака, аааааа сетих се! Едно време имаше такава партия за малко време
Боздуган

2013.07.18 | 16:03

9
ВНИМАНИЕ !!!! ИЗВЪНРЕДНИ НОВИНИ !!!!! БОЙКО БОРИЕСОВ Е ПРИЕТ СПЕШНО В БОЛНИЦА .ВЕРОЯТНАТА ПРИЧИНА ИНСУЛТ . УСПЯЛ ОБАЧЕ ДА КАЖЕ НА ВОЛЕН : ХУБАВО МЕ НАЙБА , ОБИЧАМ ТЕ !

2013.07.18 | 16:02

8
Вчера имаше едно много добро изказване на бивш специалист от антитероризъм, при Милен Цветков, който каза че това разследване е пълна пародия и каза някой факти, как не се прави разследване и много факти , които говорят, че това убеждение, че е хизбула се базира единствено на еврейте, и нашите разследващи нямат никакви следи. И как всички веществени доказателства вместо да останат тук и да бъдат изследвани от нашите специалисти са заминали веднага за Израел. И друг факт Барак Обама извика Б.Б. и Ц.Ц. да ги подучи че Хизбула седи зад атентата, и дори Цвъ Цвъ си е позволил да прави абсолютно смешни изказвания като борави с думи, които не се използват при съобщаване на такъв факт. Абе като цяло човека каза много интересни факти, всеки, който го е гледал веднага ще разбере че тази теория е нагласена! Всеки може да си го
ISTINATA

2013.07.18 | 16:01

5
SEGA VSICHKI ZAPOCHNAHTE DA SPODELQTE MNENIETO NA EDINSTVENIE VATRESHEN MINISTAR KOITO KAZA ISITNATA I POSLE SHEFA NA HIZBULA SERGEI STANISHEV KAZA CHE NE E HIZBULA I POVERVAHA VSICHKI MEDII NA SERGO STANIMISHEV A TCETANOV GO OTSVIRIHTE ZASHTOT OVI POZVOLQVASHE VSICHKO IMAHTE SVOBODATA OT C C SEGA KATO KAZAHA ISTINATA CHE E HIZBULATA NA SERGEI NIKOI NE OTIDE PRI TCETANOV DA MU SE IZVINI I DA MU KAJE CHE E IMAL SMELOSTA DA ZAQVI TOLKOVA VAJNA NOVINA PRED SVETA ISTINATA TREBVA DA SE KAZVA TAKAVA KAKVATO E A NE KATO SER.GEI STANImISHEV DA ZASHTITTAVA TERORISTITE

2013.07.18 | 16:02

7
НИКАКВО МНЕНИЕ НЕ СПОДЕЛЯМЕ! НИЕ НЕ ВЗЕМАМЕ СТРАНА! САМО ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ТРЯБВА ДА ГОВОРЯТ.

2013.07.18 | 16:01

3
ЗАГИНАЛИЯ ПРИ АТЕНТАТА БЪЛГАРИН ИМА ЛИ МЯСТО НА ТОЗИ ПАМЕТНИК? АКО НЕ, ДА СЪБОРЯТ ПАМЕТНИКА И ДА ВДИГНАТ ДРУГ, НЕ МОЖЕ ДА ДИСКРИМИНИРАТ ХОРАТА В СМЪРТТА ИМ.

2013.07.18 | 16:02

6
Разбира се че има място и за българина. Броят на "жертвите" е с 1 повече от тези на паметника защоти и терориста го брят за "жертва" но за него естествено няма място на паметника

2013.07.18 | 16:01

4
Аа, не! Вигенин каза, че нямало доказателство. А той все пак ръга сергей-гей-гей - от това по-голям експерт с по-голям катарзис, здраве му кажи!

2013.07.18 | 16:01

2
Абе ,вие в това псевдо-правителство ,всичките сте лунатици! Нали до по-оня ден ,бяхте сигурни ,че не е Хаизбула ,ами били Ал-кайда ли ,що ли ?! Айде, измитайте се и дайте на някой дето е час ,да се занимава със сериозните неща. Оставка !
uno

2013.07.18 | 16:01

1
Добре де,а министър Вагинин(любовника на серГей)какво мисли по въпроса?Нали според него "Хизбулла" бе прибързано изказване на предишните управляващи? Алооо "експертите" от кабинета вземете някакво общо решение.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини