Отварят целогодишни социални трапезарии днес

  • 15 юли 2013 07:45

  • 1168
  • 2
Отварят целогодишни социални трапезарии днес
©

В много градове на страната от днес се откриват обществени трапезарии за социално слаби хора. Те ще работят не само през зимата, а целогодишно. Решението е на служебното правителство.

В столицата ще бъдат отворени пет нови трапезарии. В тях ще могат да се хранят близо 1 000 души.

От днес ще заработят и трапезарии в Търговище, Перник и Сливен. Те са предназначени за хора без доходи, скитащи и бездомни, както и за близки, с минимални пенсии, които се грижат за тях.

Всеки ден в "Социалния патронаж" ще бъде приготвяна топла храна по разработени седмични менюта. Обядът ще се раздава от 11:00 до 12:00 ч. срещу подпис. На тези, които са трудноподвижни, храната ще се носи вкъщи.

Финансирането на трапезариите е от фонд "Социална закрила" на Министерството на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

1168 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.15 | 22:23

2
Без доходи са много хора над 50г.възраст,които са на борсата,особено тези пред пенсиониране.В градовете по лесно се възползват,социалните са там,но по селата е много отчайващо.Как е възможно,веднъж,че и на два месеца/отпуск,болест/ няма кой да дойде и приеме молбите на хората по селата.Това са възрастни,болни,че и пари за автобус нямат за дежурна приемна в даден град.Моля за решение,това са ваши останали живи баби и дядовци,работили за пенсия,т.е. не са безработни цигани за социална пенсия.Престанете с тая подигравка по селата.

2013.07.15 | 22:23

1
''......за хора без доходи,скитащи и бездомни,както и хора с минимални пенсии....''.Първо,това е най-хубавото нещо,което правителството прави за най уязвимите хора.Но една забележка,а тези,които живеят по селата!Говоря реално, с очите си виждам болката от ниските доходи от пенсия.Почват да се карат и е обидно,че не вземат от пакетите от ЕС,чрез БЧК.Защото са им отказали предходната година целева помощ за отопление заради няколко лева повече.Сега им увеличиха с около 15лв.пенсиите и пак няма да попаднат.А имат домове,по малко запустяла земя,докато циганите са винаги първи в помощите.

Добави коментар

Водещи новини