Социалните трапезариите стават целогодишни

  • 14 юли 2013 16:44

  • 1279
  • 4
Социалните трапезариите стават целогодишни
©

От утре в София врати отварят 5 нови обществени трапезарии, които ще осигурят храна за над 400 души в столицата. Така кухните в София стават общо 10, информира БНТ.

Трапезариите вече работят целогодишно, след като решение за това взе служебното правителство.

За първи път обществените трапезарии ще работят не само през зимата, а целогодишно. Над 15 хиляди души в цялата страна ще могат да получават храна от социалните кухни и през лятото. В София те са около 1000.

"1000 човека ще могат да получават целогодишно, до края на годината, но предполагам ще има и продължение на проекта, ще могат да получават топъл обяд", разкри Минка Владимирова, директор Дирекция "Социални дейности", Столична община.

От 15 юли работа в столицата започват още пет кухни - в кварталите "Възраждане", "Подуяне", "Витоша", "Илинден" и "Връбница". Обядът ще се раздава срещу подпис между 11 и 12 часа.

Хората, които могат да получават храна от социалните трапезарии целогодишно, са подбрани предварително от районните администрации.

Критерии са доходите, здравословното състояние и социалният статус.

"Списъците се актуализират непрекъснато и ако някой действително изпадне в тежко финансово или здравословно състояние, винаги може да се обърне към нас, за да потърсим друг алтернативен вариант", заяви Минка Владимирова, директор Дирекция "Социални дейности", Столична община.

При определянето на списъците за храна от обществените трапезарии възрастта не е водеща, припомнят от Общината.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1279 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Dr. Haus

2013.07.14 | 23:49

3
Похвално начинание ,от страна на Столична община. Зер ,всички сме на ясно ,че ако Правителството на "триглавата" Грабителница ,не подаде оставка - социално слабите рязко ще се увеличат и /за да няма умрели от глад хора/ ,нуждата от подобни социални трапезарии ,ще стане крайно необходима. За да не се налага ,отварянето на още СТОТИЦИ ТАКИВА ТРАПЕЗАРИИ - ПРОТЕСТ !!! БЕЗУСЛОВНА ОСТАВКА !!! НОВИ ИЗБОРИ !!! ПОБЕДА за БЪЛГАРИЯ !!!

2013.07.14 | 23:49

4
и победа за грабителницата лъжливата цинична нагла мръсна групировка от престъпни елементи Герб!! ха да ама не никога повече Тиква начело на държавата! Тиквите мястото им е в бостана акъл от кухи тикви не искаме!~

2013.07.14 | 20:09

2
Ами,нуждаещи има само в София,може би?!
Джони

2013.07.14 | 18:39

1
Много неграмотно написано заглавие :D

Добави коментар

Водещи новини