Атака: ГЕРБ плащат на протестиращите

  • 11 юли 2013 14:16

  • 12063
  • 156
Атака: ГЕРБ плащат на протестиращите
©

Народни представители от парламентарната група на "Атака" се срещнаха с председателя на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Жан-Клод Миньон. Зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов, който е член на ПАСЕ от 2005 г., благодари на председателя на ПАСЕ за това, че са потърсили гледната точка на "Атака" и че приема по този начин "Атака" като утвърдена европейска политическа сила.

Чуколов запозна Миньон с актуалната политическа обстановка в страната, наблягайки на факта, че ПП ГЕРБ плаща на хората да протестират. „Атака" има множество конкретни данни за това, че тези, които бяха спрени по пътя им към властта от Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, плащат хонорари на протестиращите. ГЕРБ плащат, за да радикализират протестите.“
Зам.-председателят на националистите припомни, че са гласували против избора на кабинета „Орешарски” и това трябва да е ясно на всички.
Гражданите, които се събират на тези протести нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите – те не уведомяват по съответния ред Общината. В същия закон се регламентира и се дава право на кмета да забрани провеждането им, но не се предприемат мерки.
Депутатите от "Атака" призоваха за върховенство на закона – когато някой извърши нарушение, да бъде санкциониран.
Чуколов обърна внимание и на факта, че в изявление пред медиите президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е нарекъл протестите „симпатични”, но на 17 юни, пред централата на  "Атака", същите протестиращи са нападнали и наранили журналисти от телевизия АЛФА и народния представител Кристиан Димитров. „Протестиращите хвърляха бутилки, камъни и ножове срещу нас. Бяха отправени конкретни заплахи за убийство на г-н Волен Сидеров”, допълни той.
„Нападките срещу  "Атака" са само и единствено, защото вършим това, за което са ни изпратили в Парламента нашите избиратели”, заяви зам.-председателят на  "Атака".
Той припомни, че в 41-вото НС ГЕРБ разцепи парламентарната група на националистите, като купи 10 от народните представители чрез партийната субсидия.
В политическото пространство в България има и друга партия, която се обозначава като националистическа, но всъщност работи против интересите на страната.
Начинът, по който работи партия Национален фронт за спасение на България, е антиевропейски. Tе призовават към насилие и омраза, и са пример за обвързаността между икономически и политически интереси. С други думи, олигархът-председател на тази партия Валери Симеонов и заместникът му – Валентин Касабов, призовават към конфронтиране и окървавяване на протестите. „Валери Симеонов е решил, че трябва да продължи икономическото си развитие чрез политика”, добави Чуколов.
От своя страна Жан-Клод Миньон заяви, че Съвета на Европа живо се интересува от това, което се случва в България. Той подчерта, че те не правят разлика между политическите сили и уважават институцията Народно събрание. Жан-Клод Миньон благодари на ПГ "Атака" за изразената позиция.

Последвайте канала на

Десислава Станева
12063 156

Свързани новини

Коментари 156

Добави коментар
психар

2013.07.31 | 23:45

156
С АТАКА В БАТАКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Маргарита Ангелова

2013.07.15 | 04:49

155
Не знам до къде може да стигне идиотизмът на Сидеров! Той няма ли си елка? Да седне, да сметне 28 дни по 50-60 000 протестиращи, по 20 лева, той плащал и до 50, ама да кажем, по 20, колко прави? От къде ги взимат тия пари ГЕРБ, като и депутатите им не взимат заплати?! Значи, трябва да ги компенсират!
Nik

2013.07.13 | 17:42

154
Щом АТАКА са в парламента, значи лудниците в България са малко!

2013.07.13 | 17:42

153
ти срама нямаш ли бе ,малко противно джудже.Долна турска подлога,защо не ни разкажеш как си печаташ плакатите в печатницата на Певски,разкажи ни закакво са ти 6 офшорни фирми(нали си голям патриот и си плащаш данъците в България),разкажи ни и за Парижките си приключения и,и ....ИЗВИНИ СЕ БЕ,и си върви по пътя за анадола -ТУРСКИ ПРОДАЖЕН ИБРИК

2013.07.12 | 11:36

82
Сега вече всички протестиращи сме обявени от Атака и нейният лидер Сидеров за терористи!!!Постоянно по ТВ Алфа се тръби че всички които участвуваме в протеста срещу правителството сме терористи и заплашваме живота на един милион и половина софиянци които не участват в протестите.Използва се катастрофата на пияният таксиметров шофьор като оправдание че заради протестите линейките не са пристигнали на време и затова вече има и жертви за които са виновни протестиращите защото не са пуснали линейките да пристигнат на време.Аз питам как да наричаме участниците на активисти от Атака и нейният лидер Сидеров в протестите пред джамията в София или участието им в митингите през февруари за сваляне на предишното правителство.Иска ли Сидеров разрешение за безобразията си които върши или взема мегафона и започва агитация на улицата.Каква е тази наглост от Атакистите.ЛИНЕЙКИТЕ ПРИСТИГНАХА НА ВРЕМЕ. ПРОСТО УДАРА БЕШЕ МНОГО СИЛЕН И ДИРЕКТЕН ВЪРХУ ХОРАТА.ПРОТЕСТИ ЩЕ ИМА ГОСПОДА ОТ АТАКА.ПРОТЕСТИТЕ НЕ СА ПЛАТЕНИ.ТЕ СА ЗА НАРОДА И ЗА ИЗБАВЯНЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ БОКЛУЦИ КАТО ВАС.
Тити

2013.07.13 | 17:42

152
Терористи са,какво друго.Държат в напрежение цялата държава с агресия.Всичко е нагласено от гербавите и полуграмотни платени дупедавци.Правителството трябва да работи и тези,които не са на работа от депутатите дисциплинарни мерки и без заплати.Смърт сеят и не разбират ,че ще жънат бури.Нещастните случаи,заради тълпата озверяла ще ескалират.

2013.07.12 | 11:36

81
Прави са от алфа вие сте платени дегенерати терористи наркомани и измет вчера линейката можеше да спаси живот но ти беше там и пречеше.....
Бау

2013.07.13 | 17:42

151
Абе къде е батко бе?Къде са Любо Ангелов и Гербараст? Двамата уж върли фена на Юруш. Май им спряха парите и пиците, за спам в нета .Волен си пази пачките, защото никога повече няма да влезе в парламента.
лумпен

2013.07.13 | 17:42

150
ПРОС ЧОВЕК И СИЛЕН ВЯТЪР НИЩО НЕ ГИ СПИРА

2013.07.13 | 17:42

149
Брееей много богати тия от ГЕРБ бе! Цял месец по 10к души минимум на ден - те толкова не могат да откраднат за 3 мандата!
Зорница, Бургас

2013.07.13 | 17:41

148
И ние видяхме как раздаваш по 40 лева на "съмишлениците", които доведе да правиш панаири пред офиса на СКАТ в Бургас.

2013.07.12 | 20:27

147
Ама на теб колко ти платиха за да направиш 180 градуса завой

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини