В Шумен изсичат 180 дървета

  • 05 юли 2013 12:40

  • 1047
  • 0
В Шумен изсичат 180 дървета
©

В Шумен премахват потенциално опасните дървета. Целта е да се обезопаси градското пространство от изгнили и изсъхнали клони и дървета, които може да причинят щети.

180 потенциално опасни дървета ще бъдат премахнати в Шумен, короните на други 118 дървета пък ще бъдат окастрени. Определените за премахване клони и дървета са маркирани, след оглед на комисия от експерти.

„Потенциално опасно дърво може да се окаже всяко, но се стараем да облекчим до толкова нещата, за да не създаваме проблеми за себе си и гражданите”, обяснява Елка Димитрова - Община Шумен.

Санитарната сеч ще продължи до края на годината, а екипите първо обезопасяват районите около детски градини, училища и обществени сгради.

„Целта е гражданите като минават да не падат сухи дървета върху тях. Децата играят, площадки също чистим, гражданите водят децата си - да не падне върху тях”, опасява се Марин Дамянов.

Това не е първата подобна сеч в Шумен. През миналата година в парковете в града бяха премахнати над 200 опасни дървета. На тяхно място са засадени над 400 фиданки.

Последвайте канала на

Novini.bg
1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини