В Пловдив посрещнаха Тотев и Каймаканов с банан и кайсии

  • 03 юли 2013 11:05

  • 1768
  • 2
В Пловдив посрещнаха Тотев и Каймаканов с банан и кайсии
©

Повече от 40 протестиращи пресрещнаха кмета на Пловдив Иван Тотев пред сградата на Областната управа преди срещата му с областния управител Венцислав Каймаканов.

Хората поискаха от кмета да бъдат изискани записите от охранителните камери, за да се разбере кой е извършил снощната провокация с разкъсаните плакати и изхвърлени български знамена. Тотев обеща да съдейства като ще информира “Общинска полиция”. Хората поискаха още Тотев да предаде на Каймаканов, че обществото не го иска и никакви проекти не могат да бъдат реализирани.

На днешния протест срещу назначението на областния управител се събраха десетки хора. Жена от протестиращите раздаде минерална вода на полицаите, които охраняват сградата на площад "Никола Мушанов". Пред металните решетки, зад които стоят полицаите, бе поставена купчина от плодове и зеленчуци. До тях има банан с две кайсии с надпис: "Да ти е сладко и довиждане". Има плакати срещу ДПС, Венцислав Каймаканов, зам.-областния управител Георги Игнатов, Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и лидера на пловдивските социалисти Георги Гергов.

По-рано сутринта протестиращите блокираха кръстовището на булевардите „Шести септември" и „Васил Априлов". Там възникна скандал между представител на полицията и протестиращите. Причина за пререканията стана реплика, че протестиращите са платени. Около 4.00 часа снощи са били скъсани и хвърлени в боклука част от плакатите, поставени върху огражденията от протестиращите, докато лагеруващите са спали, съобщи един от тях - бившият депутат Христо Марков. По този повод, те ще подадат сигнал в прокуратурата, тъй като според тях това е вид нападение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1768 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Tony

2013.07.08 | 18:03

2
Продължава безнаказан произвол! Една шепа платени клакьори се прави на НАРОД. Глоби и съд за нарушителите!

2013.07.08 | 11:47

1
Ей...жена!!! Няма ми кайсиите и банана.....Каймакан Тотъо ги изеди........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини