Иван Тотев скочи на областния управител на Пловдив

  • 20 септември 2013 14:31

  • 2574
  • 3
Иван Тотев скочи на областния управител на Пловдив
©

„Решението на областния управител Венцислав Каймаканов да изпрати в съда 30-милионния заем е политически акт”, заяви днес кметът Иван Тотев. По думите му то е в ущърб на Пловдив и ще забави развитието на града. Тотев изрази увереност, че мотивите за връщане на решението на Каймаканов ще паднат в съда и ще се докаже правотата на местната администрация.

В мотивите си за изпращане на решението в съда, областният управител изтъква, че от първоначално установените пропуски е отстранен само един – а именно упълномощаването на кмета за извършването на корекции в бюджета. Според юристите на Областна управа, отново не са спазени изискванията за оповестяване на публичен дебат, за становище по въпроса в постоянните общински комисии и провеждане на процедура по ЗОП за избор на банка – кредитор.

Венцислав Каймаканов не е приел и е изпратил в съда и решението за строеж на паркинг под Пеещите фонтани. В мотивите е посочено, че има голямо разминаване в сумите като собствен принос на общината и тази, която ще бъде теглена по фонд ФЛАГ. При общественото обсъждане общинската администрация е заявила, че стойността на проекта ще бъде 8 млн. лева, а собственият и принос - 3 млн. лева. В противоречие с тази първоначална позиция в решението на Общинския съвет проектът е остойностен за над 11 млн. лева, а собственият принос на общината – на над 6,3 млн. лева.

Последвайте канала на

Novini.bg
2574 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.21 | 21:57

3
ТАЗИ ГНУСНА ГЕРБЕРАСТКА МРЪСНА МРЪС ВМИРИСАНА КУРВЕНСКА НА СНИМКАТА Е ЗА РАЗСТРЕЛ ПО 5 ПЪЛНИТЕЛЯ НАЙ-МАЛКО С КАЛАШНИК САМО В ГЛАВАТА !

2013.09.21 | 21:57

2
Я, как така мама го е "пуснала" - зер ще се заноса тоя п.утьо маринкин!

2013.09.21 | 21:57

1
Сигурно пак има някаква далавера или Тотев си прави сметка да извърти такава.Ей,безсрамието на тоя субект няма граници!

Добави коментар

Водещи новини