ГЕРБ: Кабинетът се готви за предсрочни избори (видео)

  • 02 юли 2013 14:03

  • 16407
  • 73
ГЕРБ: Кабинетът се готви за предсрочни избори (видео)
©

Приходите за първите 5 месеца на тази година изпреварват със 792 млн. лв. приходите през първите 5 месеца на предходната година, което е 7,2%. Това не дава повод за прибързана актуализация на бюджета. В тези несигурни времена това ще влоши пазарните очаквания. Това каза на пресконференция депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Той определи като странен избора на момент, в който да се заявяват намерения на правителството за актуализация на бюджета за 2013 г. "Това става в деня, в който официалната статистика на Министерство на финансите показва, че бюджетът за 2013 г. се движи с темповете, с които се е движил и през предходната година и се реализира излишък, съпоставим с предходната година, макар и малко по-малък. Упрекът, че се е развихрила колосална контрабанда, не среща аргументи”, обясни Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. "Разходната част на бюджета покрива основните необходими дейности – увеличението на пенсиите, социалните мерки, които служебният кабинет предприе", каза още той (Вижте тук видео от пресконференцията).

"Актуализацията на бюджета ще влоши и доверието в публичните финанси на страната", добави той. По думите му ревизия на Бюджет 2013 не е наложителна. "Готви се отстраняване на директора на Агенция "Митници" - човека, който скочи срещу монополите и организираната престъпност, като в същото време повиши приходите от акцизи. С политически аргументи можем да оправдаем нежеланието на кабинета да работи с Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната. Загубеното време, в което митниците ще са обезглавени, не е в полза за никого. Надяваме се, че в максимално кратки срокове правителството ще намери подходящ директор", посочи Горанов. "Продължаваме да не разбираме кое налага актуализация на Бюджет 2013. Може да се тълкува, че с тази стъпка правителството се подготвя за предсрочни избори", заяви Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

По думите на депутата от ГЕРБ Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в актуализация на бюджета не е необходима в момента. Според него в държавната хазна има излишък. Главчев заяви, че подобна стъпка на правителството ще засили още повече протестите срещу кабинета "Орешарски". "Оставихме България в първата четворка по фискални показатели в ЕС. Нека видим къде ще се озове страната ни след актуализация на Бюджет 2013", каза депутатът от ГЕРБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16407 73

Свързани новини

Коментари 73

Добави коментар
Благодарим

2013.08.13 | 14:44

73
Благодарим, аз не участвам в тази безкрайна въртележка. Протестирах през февруари против икономическите монополи, протестирам и сега против монопола на номенклатурчиците във властта. Борисов ти не си алтернатива, не пожела да решиш проблемите с монополистите и се изплъзна като лигава риба от отговорността пред гражданството с преждевременната си оставка.
Realist

2013.08.07 | 12:24

72
До 1990 година Бойко Борисов беше голям комунист и дясна ръка на Тодор Живков!Сега ''великия''Бойко се прави на антикомунист. Кръвта вода не става
ДО ОРЕШАРСКИ , СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ

2013.08.07 | 12:24

71
ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ. ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА. ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА НИ УПРАВЛЯВА МАФИЯТА. КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА СИ ОТИДЕТЕ ПО МИРЕН ПЪТ,ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ И ДЪРВЕТА. ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ !

2013.07.03 | 13:33

44
Твоите закани малко звучат като на гол гъз - чифте пищови.Айде да видим кои точно сте вие протестиращите.Една шепа млади гейчета, една шепа пу*тки заспали,незадоволени лелки - всички като видите Бойко се подмокряте на мига. Един куп престарели чичковци , на които дори и за глобалното затопляне комунистите са им виновни и за капак малко седесари, малко костовисти и за цвят малко соросиди

2013.07.03 | 13:32

43
Хей момченца нещо много се засилвате - говорите за камъни и дървета. Не забравяйте, че това НС и този кабинет за избрани от няколко милиона избиратели, че ако ние от провинцията дойдем в София- незнам дали ще ви остане време да се скриете някъде- ТОГАВА ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО какво ЗНАЧИ " ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ" или " СОФИЙСКИ БОКЛУЦИ на жълти павета"...
ДО ОРЕШАРСКИ , СТАНИШЕВ,МЕСТАН И СИДЕРОВ

2013.08.07 | 12:24

70
ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ. ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ ТАКИВА. ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ ДО ОСТАВКАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. НЯМА ДА ПОЗВОЛИМ ДА НИ УПРАВЛЯВА МАФИЯТА. КАТО НЕ ИСКАТЕ ДА СИ ОТИДЕТЕ ПО МИРЕН ПЪТ,ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ И ДЪРВЕТА. ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ
Цели 3.5 години

2013.07.24 | 20:16

69
занимаваха цяла България с фискалната си политика и най-безмилостно и безразлично подминаваха воплите на гладните и бедните работещи и неработещи. Защо трябваше да се интересуваме от бюджети, фискален резерв, фискален дефицит и наградите им за услужливото им поведение към чуждите интереси /ех и личните им, разбира се/. А никой не се интересуваше от моя бюджет, от моето финансово състояние и стабилност, с изключение на банките и националната агенция по събиранията. Най-чудовищния геноцид спрямо българите от всякакъв етнос беше зловещо и жестоко провеждан последните години. Българи, не гоните когото трябва и не викате срещу когото трябва. Ако милеете за народа си, обърнете протестите си в друга посока.
Боздуган

2013.07.19 | 07:32

68
СИДЕРОВ е ЕДИНСТВЕНИЯТ между останалите ,който се откроява с качества за ПРЕМИЕР: начетеност,смелост,бърза мисъл,политически усет,вяра в каузата, непримиримост,упоритост,самочувствие! Патриотизмът му не подлежи на съмнение !Като оратор НЯМА РАВЕН !Удря ги в земята всички!

2013.07.19 | 07:32

67
Притча: Един врабец през една люта зима,паднал на земята,с вдървени от студа крила и тяло.Майчице загинах,до тук съм! Покрай него минала една крава,която се издрискала точно върху него.От топлото,врабеца живнал и се разшавал.Покрай кравешкото лайно ,минала гладна лисица.Като видяла,че нещо шава,посегнала и измъкнала врабеца-и хоп,изяла го! ПОУКА: Не винаги този,който те е осрал,ти мисли зло,и не винаги,този който те вади от лайната,ти мисли добро"!

2013.07.04 | 00:31

48
Гербаджиите след като разграбиха и съсипаха държавата- сега ронят сълзи и търсят грешки на тия - които поеха от тях Ограбено наследство и вместо да влезнат в НС и да работят те правят Пресконференции и получават заплати за отсъствие - 97 бр.депутати х 17000 лв. месечно?Бойко създал 2 ешелона- 1-ви- организира протести;2-ри-организира нови избори без да се интересува че остави държавата в колапс в въздухът още мирише на изгоряло човешко месо а България беше заприличала на колония от третият свят!
BaTi GOGO

2013.07.19 | 07:31

66
ЕЕЕЕЕЕЕЕ .......МНОГО ТЪПИ ХОРА ИМАЛО,КАКВОТОИМ КАЖАТ И ВЕДНАГА ГО ПРИЕМАТ ЗА ЧИСТО ЗЛАТО.........ЕЕЕЕЕЕЕЕ >>>МНОГО НАИВНИ И ТЪПИ....АМИ ЗАТОВА ДАВИ МАЧКАТ ЧЕРВЕНИТЕ ИДЕОТИ ПЪК ВЙИМДАВАИТЕ МИЛО И ДРАГО, ИБЛАГО

2013.07.19 | 07:30

64
тиквоча да си опресни късата болна памет и да се сети че когато обраха резерва на здравната каса и лекарите излязоха на протест защото два месеца ги оставиха без пари в здраеопазването устоя благодарение на атака на власт . ако не беше волен сидеров неговото некадърно корумпирано правителство щеше да падне още на първия вот на недоверие . какво е ревнал сега срещу атака .
Попа

2013.07.19 | 07:31

65
Не знам колко сте на разходка по улиците но ако Винету ББ почине скоро Дай боже!Ще видите голяма веселба този сьсипа Бьлгария безвьзвратно

2013.07.03 | 10:04

25
НА ЖИВО СЕГА: ГЕРБ: Кабинетът се готви за предсрочни избори => избори които няма да спечелите със сигурност печатницата в Костинброд изгоря ! Изборният закон ако искат ще си го променят и ще го променят както БСП/ДПС иска и пак ще има коалиция ама ГЕРБ няма да е в нея !

2013.07.04 | 01:08

63
Тези ШАМАНДУРИ от глутницата на ГЕРБ- още ли си въобразяват-че ще се намерят глупави и наивни българи,които да гласуват за тях при едни предстоящи избори. Дори и тези от ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА на които им плащат по цял ден да пречат на НС и МС и нарушават спокойствието на нормалните софиянци --- и те след време ще им обърнат гръб...........

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини