Хасан Адемов представя пред депутатите мерки за насърчаване на заетостта

  • 02 юли 2013 07:15

  • 2130
  • 4
Хасан Адемов представя пред депутатите мерки за насърчаване на заетостта
©

Комисията по социална политика в Парламента ще обсъди промените в Закона за насърчаване на заетостта. Според тях фирмите, които наемат на работа хора до 29-годишна възраст с основно или с по-ниско образование, ще получават едногодишна държавна помощ. Парите ще бъдат отпускани за заплати и осигуровки. Бюджетът ще покрива за две години и допълнително възнаграждение за наставник, който обучава чирак.

Държавна помощ за заплата ще получават и компаниите, които наемат дълготрайно безработни младежи. Ако те са наети по специалността си, субсидирането ще е между 6 и 18 месеца. Социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва обяви, че ще поиска двойно по-голям бюджет за субсидирана заетост за следващата година, като парите бъдат насочени приоритетно към реалния сектор с цел осигуряване на устойчива заетост.

Междувременно БСП внесе в Парламента законодателни промени, с които се спира нарастването на възрастта за пенсиониране от 1 януари 2014 година. Така за мъжете тя ще бъде 63 г. и 8 месеца, а за жените 60 години и 8 месеца. При липса на достатъчно осигурителен стаж, пенсионирането ще става на 65 години и 8 месеца. Само за миналата година 19 600 българи не са успели да се пенсионират заради нарастването на възрастта с по 4 месеца всяка година, обясни вчера социалният министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва.

Последвайте канала на

Novini.bg
2130 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кулинар

2013.08.18 | 13:42

4
Нащи протИстирВащи са най-хубавите, най-умните, най-добрити, затова не искат помощи. Те искат да печелят, без държавата да им търси данъци, а ако се получи загуба, тя да се поеме от държавата
лоив

2013.08.18 | 13:41

3
Тъп си. Аз обаче не искам да плащам още по-високи данъци,заради социалната ти помощ и тази на мангалите. И вместо да правят опити да качват максималната работна заплата и да раздават безпрецедентно пари на циганите,можеха да помислят за минималната.
КАК ГИ НАСЪРЧАВАТЕ

2013.08.18 | 13:41

2
Четири села разширяват циганските си квартали КАКВА Е ТАЯ НАГЛОООООСТ. С ПАРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. ЗНАЕХ СИ АЗ, НЕ СА ДОШЛИ И ПОЧНАХА ДА ЛЪЖАТ И КРАДАТ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ УЖ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ. ЧИЯ ЗЕМЯ ЩЕ ИМ ДАВАТЕ И ОБОСОБЯВАТЕ? ЧИЯ??! ИМА ПРАЗНИ ПОЛЕТА, ТАМ ГИ ЗАКАРАЙТЕ, ОБРАБОТЕТЕ ИМ НИВИ И ИМ ДАЙТЕ ДА РАБОТЯТ И ДА СА ПОЛЕЗНИ, АКО ЩЕТЕ ТАМ И СЕЛИЩА ИМ НАПРАВЕТЕ, А НЕ ГИ НАВИРАЙТЕ НАВСЯКЪДЕ. УЖАС. ЕДИН МЕСЕЦ СТЕ НА ВЛАСТ, ЕДИН МЕСЕЦ И ВЪПРЕКИ ВИКОВЕТЕ ОТВЪН ВИЕ НЕ СПИРАТЕ ДА ЛАПАТЕ И УНИЩОЖАВАТЕ БЪЛГАРИТЕ На тия хора дето са останали там, кой ще им намали данъците и кой ще им изплати обезщетение, че им крадете от стойността на имуществото ? Кой ще купи имот или нива там, като най-крадливото племе се е заселило там. Нещастници мръсни и долни. Дайте да събираме пари и да строим блокове в най-богатите квартали в градовете дето има политици и да ги подаряваме на циганите. Хем те доволни, хем и ние. Там в една кооперация даже да живеят с тях. По 1 лв от всеки и всички роми ще ги настаним да са близо до избраниците си
123

2013.07.02 | 15:48

1
Г-н Хасан ще оправи социалното положение на българите.... УЖАС - пази боже!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини