Партията на Кунева: БСП, ДПС и "Атака" се държат цинично и лицемерно

  • 27 юни 2013 16:55

  • 2107
  • 6
Партията на Кунева: БСП, ДПС и "Атака" се държат цинично и лицемерно
©

От създаването си като политическа партия „Движение България на гражданите” настоятелно изразява становище за двойно намаляване на субсидиите за политическите партии.

Това се казва в декларация на партия "Движение България на гражданите" разпространена до медиите. "Днес възразяваме остро срещу взетото решение от Правната комисия в парламента субсидиите на извънпарламентарните партии да бъдат отнети, а тези на парламентарните да останат в сегашния им размер. Определяме като цинично и лицемерно това предложение на БСП, ДПС и „Атака“ и призоваваме народните представители, пред погледите на цялото гражданско общество, да се противопоставят на подобна антидемократична практика. С мотива, че искат да спестят държавни пари, управляващите партии целят да бетонират статуквото на настоящия парламент и да го пренесат в следващия, като пресекат всяка възможност за истинска демократична алтернатива на партийния картел", се казва още в декларацията.

"Считаме за нагъл аргумента, че с тази промяна ще бъдат спестени малко над 6 млн. лева на българските данъкоплатци и повтаряме отново: демократично и справедливо е субсидиите на всички политически парти да бъдат намалени наполовина. Ако нашето предложение бъде прието, на българските данъкоплатци ще бъдат спестени не 6, а 19 млн. лева на година. Заявяваме също, че в следващото Народно събрание ще настояваме партиите, представени в сегашния парламент, да върнат половината от субсидиите си обратно в бюджета", категорични са хората на Кунева.

"Обезпокоени сме, че в стремежа си към задържане на всяка цена във властта парламентарните политически сили са готови на всичко, включително и на похвати от недемократично естество. Не приемаме липсата на становище от парламентарната опозиция по тази толкова важна тема и настояваме да го чуем. Питаме ГЕРБ: ще се борите ли срещу антидемократичните похвати – именно вие сте опозицията в парламента", призоваха от "Движение България на гражданите".

"Настояваме в Закона за политическите партии да залегнат много по-стриктни контролни механизми, които да не позволяват безотчетно харчене на субсидиите за цели далеч от политиката или в ущърб на демокрацията, каквито са практиките на купуване на гласове. За нас е опасно посоката на България да бъде определяна от интересите на хора с откровено антидемократично поведение, демонстриращи с действията си презрително отношение към свободата, плурализма и правовия ред", завършва декларацията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2107 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.07.06 | 08:39

6
Ако тая змия беше влезла в парламента сега друга песен щеше да пее.Не само субсидиите а и партиите трябва да премахнат.Комунистически Дзвер гаден.
Oмбре

2013.06.28 | 00:06

5
Куневица изпищя.Сега да видим с какви пари ще се пращат автобуси с" протестиращи " от Бургас и страната.РЗС,НФСБ ДСБ и другите сини мухльовци няма да използват парите на данъкоплатците за да дестабилизират страната.Това ги боли.
Искрено и лично

2013.06.28 | 00:06

4
Лицемерка е самата Кунева !

2013.06.28 | 00:06

3
Тая преди години нали беше в някаква групировка ,сега какво ми се прави на света вода ненапита .

2013.06.28 | 00:06

2
БИТА КАРТА! ТИ БЕШЕ ДОТУК! ЖАЛКО,ЧЕ ИЗЛЪГА ТАКИВА СВЕСТНИ ХОРА ДА ТИ ПОВЯРВАТ. НА СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ,ЗА КОИТО ТАКА ПЛАЧЕШ НА ПЛОЩАДИТЕ И 1% НЯМА ДА ПОЛУЧИШ! АЙДЕ НА ЯМБОЛ И ОСВОБОДИ СИ ХОРАТА ДА "ДИШАТ"...

2013.06.28 | 00:05

1
ЧЕТИ АФЕРА.БГ

Добави коментар

Водещи новини