Кунева: Покаянието на партиите за Пеевски не струва нищо

  • 20 юни 2013 14:56

  • 3197
  • 9
Кунева: Покаянието на партиите за Пеевски не струва нищо
©

Ако гледаме закона, Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на всъщност продължава да е председател на ДАНС, защото актът на Народното събрание от вчера реално е незаконен. За това алармираха днес лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и заместникът й адв. Йонко Грозев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Грозев посочи, че в Закона за ДАНС ясно е разписано, че председателят на агенцията може да бъде единствено освободен от Народното събрание. Ако това стане обаче, Пеески не може да се върне като депутат, и също ясно е разписано в Конституцията. Затова, по думите на Грозев, управляващото мнозинство предпочита да защити интересите на колегата си Пеевски и да наруши закона, отменяйки свое решение. Тъй като актът на отмяна е на практика нищожен, остава в сила първото решение за Пеевски, а именно, че е избран за шеф на ДАНС, обясни Грозев.

"Това е ситуацията, в която ни вкара това Народно събрание. То очевидно не може да управлява държавата и трябва да ни освободи от своето присъствие." посочи той.

Кунева коментира положението като роман на абсурда. По думите й, в така създалата се ситуация се поставят на карта всички бъдещи решения на парламента, тъй като при това крехко мнозинство решаващият глас за едно или друго решение може да е именно на Пеевски, а той в момента е депутат незаконно.

"В момента в държавата няма нищо друго освен хаос. Хаосът породи безвластие и това безвластие се завърта на всеки следващ кръг решения на управляващите", посочи още Кунева. Тя коментира, че във вчерашния ден Народното събрание и правителството са направили нов тур за демонстрация на своята несъстоятелност през последните назначения.

"Това, което Сидеров направи днес, а и това, което прави по време на протестите, изключва всякаква възможност да е председател на комисия, която съдържа в името си думата етика", категорична бе лидерът на "Движение България на гражданите".

"Покаянието на партиите за Пеевски не струва нищо, след като същия ден се повтаря същата грешка" посочи Кунева и даде за пример назначението и уволнението на зам.-вътрешния министър Иван Иванов. Тя каза, че има нещо дълбоко нередно в данните на МВР, ако медиите разполагат с повече информация от тях. По думите й, е и доста странно как бивш шеф на ДАНС в лицето на вътрешния министър не е направил проверка кой ще бъде заместникът му.

"Управляващите не се интересуват въобще от процедурата, повтарят едни и същи грешки. Това правителство се делегитимира и няма какво да се разсъждава дали трябва да подаде оставка. Трябва! Подаването на оставка е поемане на политическа отговорност", категорична бе Кунева. Тя припомни обаче, че парламентът трябва да заработи като служебен такъв и да гласува нов Изборен кодекс, изработен в консенсус с гражданското общество.

"Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г продължава със своето поведение за разрушаване на българските държавни институции", коментира още Йонко Грозев. Той посочи, че задачата на бившия премиер като опозиция е да осъществява ефективен парламентарен контрол върху правителството. "В тази ситуация това означава установяване на фактите - как е издаден достъпът на Пеевски до класифицирана информация, кой го е издал, какви нарушения са извършени. На нас вместо това ни се представят емоционални сценки, касаещи лично Борисов. Това не е отговорно поведение на една опозиция", заключи той.

Последвайте канала на

3197 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Таня

2015.04.15 | 11:23

9
И вие г-жо Пръмова сте от този роман на абсурда . Вие сте не по-малко виновна за положението на народа с вашите действия или бездействия по ключови национални въпроси . Какво направихте като еврокомисар ....затворихте Козлудуй за да плащаме сега скъп ток . То бива д ни взимате за будали ама вие много си повярвахте . И вие сте част от това комунистическо котило , което 23 години ни дои и стриже както си иска . ВЪН !!!
EEEEEE,STIGA!

2015.04.15 | 11:23

8
олямата и болка и денонощен мираж,е да попадне отново в парламента.Изобщо не я интересува съдбата на Ганьо(тя го е доказала още от 1993г-има сайтове достатъчно).Основната и цел е 2014г -Изборите в БГ за ЕВРОПАРЛАМЕНТ.Ще остави тук-нейният слугинаж да хапва от парламентарната "баница"-а ТЯ директно в ЕС за 5 ГОДИНКИ,съгласно квотният принцип на парламентарно представена партия.Там татко бароз ще я изстреля,комисарче по незнам що си.И тя,и Грозното Наде само това им е в главата-ЕС.Те и друго не могат."МНОГО ПРИКАЗКИ-ЕФЕКТ НУЛЕВ"-но супер заплатен от милионите гламчовци от цяла Евроpa

2015.04.15 | 11:22

7
Не казвам че ГЕРБ са безгрешни и те си имат своите кусури и черни овце(Дянков,Найденов) но единствени ГЕРБ започнаха някаква борба със структурите и фирмите на БСП и ДПС но се видя че срещнаха як отпор по всички нива на държавата.Още в началото успеха им в борбата срещу БСП и ДПС беше спрян с гласуването на закон в края на мандата на тройната коалиция с който се предпазиха от наказателно преследване за извършените от тях безчинства.Всички фирми в енергетиката или друг сектор притежание на БСП и ДПС които бяха спрени да източват ДДС и да продължат с кражбата си понесоха огромни загуби започнаха да се обединяват в желанието си че това правителство на ГЕРБ е вредно за тях и трябва да падне.Затова започнаха война срещу ГЕРБ по всички нива на държавата(в парламента,в администрацията,в съдът, в полицията,в медиите и даже вътре в ГЕРБ)за да се предизвика падане на правителството.Войната с комромати достигна апогея си.Тя продължава и в момента защото страхът от връщането на ГЕРБ на власт е голям.
НАЦИОНАЛИСТ

2014.11.04 | 17:59

6
УУУ МНОГО Е ГРОЗНА КАТО ДОЛЕН ЛИДЕРОВ
ГЕРБЕРАCТ

2014.11.04 | 17:58

3
Колкото Bолен е по долен,толкоа B гъза ти е по забеден...
КАКА

2014.11.04 | 17:59

5
ЙОНКО спрете с това бойко та бойко . дали ви харесва или не този човек има депутати в парламента// позитивно
ГЕРБЕРАCТ

2014.11.04 | 17:59

4
На такаBа дърта маcтия,електората и е cамо от Bибратори...

2013.07.06 | 22:36

2
Mrusna evreika!
K.

2013.06.21 | 01:41

1
Другарката Кунева-Пръмова пак нещо се е разпенила. Мамицата и кривомуцунеста курва!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини