Брайвик вдигна рейтинга на властта

  • 31 юли 2011 17:33

  • 928
  • 0
Брайвик вдигна рейтинга на властта
©

Управляващата в Норвегия Работническа партия, която стана мишена на нападенията от 22 юли, се радва на растяща подкрепа през последните дни, сочи допитване, цитирано от АФП.

Формацията на премиера Йенс Столтенберг получава подкрепата на 41,7 процента от норвежците, сочи извършената на 29 и 30 юли анкета. Това е с 11,1 процента повече от юни.
Министър-председателят на скандинавската държава получи единодушно одобрение за начина, по който се справи с кризата, с изказвания за толерантност и постоянно присъствие при засегнатите от нападенията и другите му сънародници.

Дясната опозиционна Партия на прогреса, чийто член бе атентаторът Андерш Брайвик до 2006 г., губи три процентни пункта и сега е с 16,5 процента подкрепа. Консервативната партия "Хьойре", която е трета парламентарна сила, получава 23,7 процента (28,5 процента през юни).

Андерш Беринг Брайвик се представя като кръстоносец във война с "мюсюлманското нашествие" и мултикултурализма в Европа. 32-годишният норвежец призна, че е извършителят на двете нападения на 22 юли, които взеха общо 77 жертви.

Последвайте канала на

БТА
928 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини