-
14 юни 2013 07:59
- 1741
- 1
1990 са одобрените емулгатори. Те непрекъснато се добавят в технологично готовите храни. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия диетологът Донка Байкова.
"Всеки един от Е-тата има документация от около 100 страници. Това означава, че са безопасни и приети в страните от ЕС", добави Байкова. Тя посочи, че производителите са "се изхитрили" и са започнали да пишат на етикетите "подобрители" вместо "консерванти". По думите й децата в днешно време са хиперактивни и заради голямото количество Е-та, които приемат с храните и напитките. На тях се дължал и бумът на рака при възрастните. "Човешкият организъм не може да преработи цялата Менделеева таблица с един хранителен продукт", посочи диетологът.
Според психолога Еленко Ангелов емулгаторите са битова химия. "С тези химически агенти се влияе на паметта на хората. Не е случайно, че напоследък населението оглупява", заяви той.
Двамата посъветваха потребителите да четата внимателно етикетите преди да купуват.
Последвайте канала на
Свързани новини
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Рухна стена на строеж в София: работник загина, четирима са ранени
17 ноември 202419:17
Илхан Кючюк: Ще се борим за ДПС, няма да регистрираме друга партия
17 ноември 202419:13
Наталия Киселова: В момента няма сигнали този парламент да излъчи редовно правителство
17 ноември 202419:02
Димитър Аврамов: Политическото време на тези лидери изтича
17 ноември 202418:15
Слави Бинев: В България Министерството на младежта и спорта е политическа сделка
17 ноември 202417:45
Ивелин Михайлов: "Исторически парк" е частно дружество, не съм длъжен да давам отчет за него
17 ноември 202418:26
Найден Тодоров: Ако излезе достоверна информация, че не си върша работата, ще напусна
17 ноември 202420:02
Опашката от камиони на "Капитан Андреево" вече е 30 км
17 ноември 202419:27
Меглена Плугчиева: Германия е най-много застрашена от Доналд Тръмп
17 ноември 202418:43
2013.06.15 | 23:43