Какво дразни най-много шофьорите?

  • 12 юни 2013 08:27

  • 1671
  • 0
Какво дразни най-много шофьорите?
©

В днешно време могат да бъдат открити проучвания за почти всичко, така че не е толкова изненадващ фактът, че някой е попитал шофьорите кои са най-лошите спътници в автомобила.

Резултатите от проучване, проведено сред 500-ма водачи, всъщност не са толкова изненадващи. Съпрузите и съпругите се оказват най-лошите пътници в автомобила, като 40% от мъжете твърдят, че техните съпруги са най-неприятните пътници. Същото твърдят за съпрузите си 34% от запитаните жени, пише actualno.com.

Майките и приятелите също получават високи резултати в това проучване – което не е толкова ласкаво за тях. По-големите дъщери също влизат в класацията, а малко след тях идват и синовете. 

А какво прави съпругите, съпрузите, майките и приятелите толкова досадни? Коментарите за скоростта на движението са най-честият признак на неприятно поведение от тях. Веднага след това идват и съветите накъде да кара шофьорът. 

Ако трябва да дадем числов израз на най-досадните фактори, които пречат на водачите, то те са: коментари за скоростта на движение (47%), даване на указания накъде да се кара (29%), прекалено много говорене (19%), натискане на въображаем педал на спирачката (15%), прекалено заиграване с радиото или CD плеъра (10%), говорене по телефона (7%), пеенето (6%) и яденето (3%). 

В проучването не са влезли и други вредни навици на пътниците като правене на различни физиономии, викане във връзка с различни неща, които вече са известни на водача, запречване на огледалото за задно виждане, даване на грешни указания, оплаквания, че водачът не спира достатъчно плавно, и др. 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини